Salata de paste. Reteta italiana clasica
Ingrediente (12 portii)
450 g paste rotini (de mai multe culori), nefierte
1 lingurita ulei de masline
450 g broccoli, taiat buchetele
225 g castraveti, feliati
1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat fasii
170 g masline negre, feliate
? ceapa rosie, tocata
240 g carnati pepperoni, feliati
Pentru dressing
18 linguri ulei de masline
6 linguri otet alb
6 linguri patrunjel verde tocat
3 linguri zeama de lamaie
6 catei de usturoi, tocati
3 lingurite cimbru uscat, maruntit
1 lingurita fulgi uscati de ardei rosu
oregano uscat, dupa gust
sare
piper
Mod de preparare
Fierbi apa intr-o oala mare si adaugi pastele si 1 lingurita de ulei. Le fierbi conform instructiunilor de pe pachet pana sunt destul de moi (al dente), apoi adaugi buchetelele de broccoli. Mai fierbi 2 minute si apoi le rastorni intr-o strecuratoare si le treci pe sub un jet de apa rece, pana se racesc complet. Scurgi pastele si broccoliul si le dai deoparte.
Pentru dressingul salatei, combini toate ingredientele intr-un vas si amesteci cu …