Salman Rushdie a iesit din cursa pentru premiul Men Booker 2008

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Scriitorul Salman Rushdie a iesit din cursa pentru premiul Men Booker 2008, cei sase scriitori care au ramas in competitie si figureaza pe lista scurta, anuntata marti, fiind Aravind Adiga, Sebastian Barry, Amitav Ghosh, Linda Grant, Philip Hensher si Steve Toltz.

Cele sase carti care au ramas in cursa pentru cel mai prestigios premiu pentru literatura in limba engleza sunt: „The White Tiger”, de Aravind Adiga, „The Secret Scripture”, de Sebastian Barry, „Sea of Poppies”, de Amitav Ghosh, „The Clothes on Their Backs”, de Linda Grant, „The Northern Clemency”, de Philip Hensher si „A Fraction of the Whole”, de Steve Toltz.

Doi dintre cei sase scriitori, Aravind Adiga si Steve Toltz, sunt debutanti.

Lista scurta a premiului Man Booker pentru Fictiune, distinctie literara care se acorda in Marea Britanie, echivalentul premiului francez Goncourt, a fost anuntata, marti, de presedintele juriului Michael Portillo, in cadrul unei conferinte de presa.

Juriul de anul acesta a fost format din Alex Clark, publisher la editura G ranta, scriitoarea Louise Doughty, James Heneage, fondator al librariilor Ottakar, si Hardeep Singh Kohli, om de radio si televiziune, presedintele juriului fiind Michael Portillo, fost parlamentar si ministru britanic.

„Juriul a analizat cele sase titluri cu mare entuziasm. Aceste sase romane sunt usor de parcurs, fiecare fiind un exemplu extraordinar de imaginatie si tehnica narativa. Aceste povesti dau cititorului de gandit si ii ridica diverse probleme. Aceste carti sunt in acelasi timp ambitioase si abordabile”, a declarat Michael Portillo.

Cei sase scriitori provin din medii geografice diferite in care se vorbeste limba engleza: doi autori sunt din India, doi provin din Anglia, unul din Australia si unul din Irlanda.

Cel mai tanar autor este Aravind Adiga, care are 34 de ani.

Castigatorul premiului Man Booker pentru Fictiune, in valoare de 50.000 de lire sterline (62.000 de euro) va fi anuntat pe 14 octombrie.

spot_imgspot_img