Salonul Auto de la Detroit incepe luni, intr-o atmosfera optimista pentru industria auto …

Salonul Auto de la Detroit va incepe luni cu o atmosfera optimsita si gaseste industria auto americana intr-o perioada neobisnuit de buna, trecand in ultimii trei ani de la o criza profunda, cu falimente si interventii politice, la statutul de cea mai sigura piata, transmite Reuters si Mediafax.
Criza financiara si economica din perioada 2007-2009 a adus in faliment General Motors si Chrysler, care au fost salvate rapid datorita interventiei decisive a guvernului american. Cu finantare de la stat, GM a reusit o restructurare foarte rapida si eficace, insa nemiloasa cu operatiunile companiei din afara SUA, in timp ce Chrysler a fost salvata prin mariajul cu grupul italian Fiat, o combinatie intermediata si sponsorizata de asemenea de Washington.
La trei ani dupa aceste evenimente, cei trei constructori din Detroit, Ford, GM si Chrysler, trec prin cea mai buna perioada din ultimii zece ani, in mare masura datorita evolutiei pietei auto americane, care a devenid, poate, cea mai sigura din lume in contextul temerilor privind instabilitatea economica din Europa si Asia.
Analistii si executivii din domeniu anticipeaza o crestere intre 4% si 9% a vanzarilor de masini noi din SUA pentru acest an, al treilea consecutiv de crestere. Companiile ar fi si mai optimiste, insa criza datoriilor de stat din zona euro poate inca declansa o incetinire la scara larga a economiei mondiale.
Cei trei constructori auto din Detroit si-au majorat anul trecut cotele de piata in SUA pentru prima data in ultimii 23 de ani, insa pentru 2012 este asteptat raspunsul rivalilor japonezi si germani, lideri de crestere fiind Huynday si Volkswagen.
Revenirea la vanzarile din anii de boom, de 17 milioane de unitati pe an, nu pare insa posibila.
Salonul auto …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *