Samsung lanseaza Serenata, un rival pentru iPhone

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Samsung Electronics si producatorul de dispozitive audio Bang & Olufsen au lansat astazi ultimul telefon care inglobeaza un player muzical – Serenata. Aparatul, care poate stoca 4GB de muzica, dispune de o serie de functii muzicale, similare cu cele ale dispozitivului iPhone.

Anthony Lee, purtator de cuvant la Samsung, spune ca aparatele vor fi puse in vanzare in Europa pana la sfarsitul acestei luni, dar ca inca nu s-a stabilit pretul.

Aparatul nu arata chiar ca un telefon mobil: jumatatea superioara este dominata de o rotita de navigare. Touch screen-ul LCD de 2,26 inci este situat sub rotita de navigare, in locul in care se regasesc butoanele, la telefoanele obisnuite.

Toate functiile de baza ale telefonului sunt controlate de rotita de navigare, inclusiv meniurile de cautare, navigare, apelare, scriere si accesare a listei cu muzica, a anuntat compania. Touch screen-ul este secundar.

Un buton comuta rapid intre modul player si telefon, iar ecranul isi schimba culoarea din rosu in albastru, pentru ca utilizatorul sa fie sigur ca utilizeaza modul dorit.

Compania a precizat ca dispozitivul are un speaker incorporat si un sistem de bass si poate rula muzica amplificata prin intermediul speaker-ului, pana la cinci ore, sau 13 ore prin intermediul castilor, dupa o singura incarcare a acumulatorului.

Diferenta dintre Serenata si iPhone in privinta capacitatii de stocare este destul de mare. Apple a anuntat deja ca nu va mai vinde in viitor decat dispozitive iPhone de 8GB, odata ce epuizeaza versiunea de 4GB.

Samsung crede ca modelul Serenata, de 4GB, cu o capacitate de aproximativ 1.000 de melodii, este suficient pentru majoritatea utilizatorilor, a precizat Lee. El a mentionat ca nu exista nicio posibilitate de a mari capacitatea de stocare a dispozitivului.

Telefonul va functiona in retele GSM (Global System for Mobile Communications) pe frecventele de 900,1800 si 1900 MHz, in cele HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) si 3G (third-generation). Utilizatorii pot trimite mesaje text de tip e-mail si SMS, iar agenda le ofera o capacitate de stocare de pana la 1.000 de numere. Telefonul le permite utilizatorilor sa creeze liste de prioritati, sa scrie in calendar si dispune de o baterie care rezista pe durata a trei ore de convorbire.

Serenata reprezinta o actualizare a modelului Serene, pe care cele doua companii l-au lansat in urma cu doi ani.

spot_imgspot_img