Samsung pregateste telefonul mobil cu 2 SIM-uri

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

In curand, visul tutor celor care umbla cu cate 2 telefoane in buzunare va deveni realitate.

Samsung va lansa anul acesta SGH-D880 DuoS, primul telefon care suporta simultan 2 carduri SIM.

La ora actuala exista diverse solutii pentru a inghesui 2 SIM-uri intr-un acelasi telefon, dar ele sunt hack-uri si nu ofera o functionalitate completa.

D880 DuoS va permite includerea a 2 carduri SIM, fiecare in locasul sau, ambele fiind active in acelasi timp. Card-urile pot fi de la acelasi operator, de la operatori diferiti, acestia putand fi si din tari diferite. Aceasta va permite folosirea telefonului in diferite scenarii, numar de serviciu / numar privat, numere de la operatori diferiti, cu diferite tarife sau pachete de servicii, sau numere din 2 tari intre care un utilizator calatoreste frecvent.

Interfata este una foarte simpla, utilizatorul putand da nume celor 2 SIM-uri pentru a le identifica cu usurinta. Separarea intre SIM-uri nu este doar la nivel de apeluri telefonice, ci si la ringtone-uri, mesaje text, configuratii de e-mail sau alte setari, telefonul comportandu-se efectiv ca 2 telefoane separate, avand si 2 indicatoare de putere de semnal a retelei.

Dincolo de acest aspect, telefonul este unul cu functionalitati decente, avand un ecran de 2.3″ cu rezolutie 240 x 320, camera de 3,2 Mpixeli cu autofocus, radio FM, Bluetooth stereo, slot de extensie de memorie MicroSD, player multimedia si conector USB 2.0.

Telefonul are doar capabilitati tri-band GSM, deci fara 3G, dar cu GPRS si EDGE. Conexiunea duala duce la un consum mai mare de putere, telefonul dispunand de aceea de o baterie de 1200 mAh, fata de bateriile obisnuite de 800 mAh. Dimensiunile telefonului sunt unele normale, de 104 x 51 x 19 mm, greutatea nefiind deocamdata cunoscuta.

Telefonul va fi lansat la sfarsitul acestei luni sau inceputul lunii noiembrie in Rusia, la un pret de 18.000 ruble, aproximativ 510 ?, fara taxe, urmand sa fie introdus si in alte tari pana la sfarsitul anului. Utilizatorii care vor dori sa achizitioneze acest telefon vor trebui probabil sa plateasca pretul integral, deoarece este putin probabil ca vreun operator va oferi acest model cu reducere, blocarea sa intr-o singura retea neavand sens.

Acest gen de telefoane este de mult asteptat de catre consumatori, intarzierea cu care apare pe piata datorandu-se probabil reticentelor operatorilor in a promova un astfel de telefon. Daca telefonul va avea succes, ceea ce este foarte probabil, pasul facut de Samsung va fi urmat in curand si de alti mari producatori.

spot_imgspot_img