SANTAJ. Cum obtinea bani fostul presedinte CJ Botosani de la directorii unor firme

UPDATE 16:10.?Perchezitiile au fost facute, miercuri, la sapte birouri ale Directiei de Buget Finante din cadrul CJ Botosani, precum si un birou in care isi desfasoara activitatea directorul executiv Didii Magda.
De asemenea, au fost perchezitionate spatiile amenajate in incinta Consiliului Judetean Botosani cu destinatie de arhiva pentru depozitarea documentelor din anii anteriori, utilizate de Directia de Buget Finante, cinci birouri in care isi desfasoara activitatea angajatii Directiei de Investitii si Achizitii Publice din cadrul CJ Botosani, ce are in componenta Serviciul de Achizitii Publice si Serviciul de Investitii, dar si spatiile amenajate in incinta Consiliului cu destinatie de arhiva pentru depozitarea documentelor din anii anteriori, utilizate de Directia de Investitii si Achizitii Publice.
Florin Turcanu?i-a cerut administrator al S.C. RAFFAELLO S.R.L., Ionica Gireada, suma de 40.000 lei, si l-a amenintat ca, in cazul in care il refuza, organele cu atributii de control vor efectua controale si vor aplica sanctiuni firmei pana cand va intra in insolventa. Astfel, Turcanu a primit in luna octombrie 2012 suma de 40.000 lei, si in luna decembrie 2012, alti 40.000 lei.
In aceeasi perioada si in aceeasi modalitate, Turcanu a obtinut 100.000 lei de la administratorul ?S.C. DOLY COM S.R.L. si S.C. KRAVYS MEAT SOLUTION S.R.L. Botosani, Iulian Cazacut, ?in schimbul promisiunii ca nu va solicita controale la acest agent economic din partea institutiilor subordonate Consiliului Judetean, DSVSA.
Dupa preluarea mandatului de presedinte al C.J. Botosani, in luna iunie 2012, Florin Turcanu a discutat cu administratorul S.C. VICTOR CONSTRUCT S.R.L. Botosani, Victor Mihalachi, cu privire la modalitatile de “colaborare” astfel incat platile lucrarilor pentru care institutia pe care o reprezenta sa se efectueze conform contractelor, stabilindu-se ca functionarul public sa primeasca suma de 100.000 lei. Intelegerea se referea la derularea a doua contracte cu finantare din bugetul UE, in valoare de peste 55.000.000 lei, respectiv “Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural si modernizarea infrastructurilor conexe din zona Casei Ventura”, in valoare de 12.624.033 lei, precum si “Reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati”din Botosani, in valoare de 44.936.701 lei.
De asemeea, Florin Turcanu i-a cerut bani directorului la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani, Ion Ilie, astfel incat sa fie mentinut in functie. Astfel, Ion Ilie a tiparit un tiraj de 500 exemplare a unui album privind traditiile culturale din judetul Botosani, pentru care a decontat suma de 165 lei, desi a achitat doar 65 lei pentru fiecare exemplar, diferenta de 50.000 lei fiind oferita lui Florin?Turcanu?.
In perioada 2012-2013,?Turcanu i-a cerut presedintelui filialei locale a Asociatiei Nevazatorilor din Romania, Tudorel Tupilusi, ?suma de 15.000 lei pentru ocuparea unei functii de conducere intr-o institutie din subordinea Consiliului Judetean Botosani. Totodata, i-a cerut sa sponsorizeze in mai multe randuri, organizarea unor evenimente in beneficiul presedintelui C.J. Botosani, care au constat, intre altele, in inchirieri de spatii pentru sedinte, transport in judet al unor delegatii si organizarea de mese festive.
In schimbul “sponsorizarii” evenimentelor, pentru care Tudorel Tupilusi a cheltuit peste 30.000 de lei, Turcanu i-a promis ca il va sprijini sa obtina o functie de conducere in cadrul Directiei Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani. Insa, intelegerea nu a mai fost pusa in aplicare.?
——————
UPDATE 15:40.?Fostul presedinte al CJ Botosani, Florin Turcanu, cercetat pentru atribuirea preferentiala a mai multor contracte,?este suspectat de trafic de influenta, abuz in serviciu si fals, dupa ce ar fi primit?bani de la firme …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *