Sapte mituri si adevaruri despre vaccinarea antigripala.

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Medicii si autoritatile sustin ca vaccinarea este cea mai eficienta metoda de a preveni infectia gripala si complicatiile acesteia. Cu toate acestea, multe persoane cred in tot felul de mituri cu privire la vaccinare si folosesc metodele traditionale de tratament impotriva gripei.
Gripa este o afectiune virala extrem de contagioasa, care se transmite cu usurinta de la o persoana la alta, mai ales in familie si in randul colectivitatilor, asa cum sunt scolile, gradinitele sau centrele de afaceri. Virusul gripal este deosebit de periculos, pentru ca acesta poate trece de la nivelul nasului si al gatului la nivelul plamanilor, cauzand infectii severe, precum pneumonia, iar in unele cazuri poate duce chiar la deces.
Citesti si Frigul, inamicul sanatatii. Afla ce boli poate cauza si cum le poti preveni
„Vaccinarea este cel mai sigur mod de a ne proteja de gripa. Vaccinul antigripal reduce cu 90% riscul de imbolnavire la copii si la adultii sanatosi si cu pana la 60% riscul de complicatii in cazul batranilor si al bolnavilor. Cu toate acestea, nu toata lumea este corect informata cu privire la vaccinarea antigripala si la faptul ca aceasta reduce riscul de imbolnavire, complicatiile bolii si ne ajuta sa trecem mai usor peste perioada rece. In continuare, multi pacienti cred in tot felul de mituri cu privire la vaccinare si folosesc metodele traditionale de tratament impotriva gripei, precum ceaiurile, …

spot_img