Sarbatori de iarna 2018. Tort cu fructe de padure pentru REVELION

1. Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, pana se intaresc (bezea), apoi se adauga galbenusurile frecate un pic cu lingura de ulei, se adauga si esenta, apoi faina cernuta. Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta a compozitiei apoi se toarna in forma de tort cu margine detasabila, pe care am tapetat-o cu hartie pentru copt si dam la copt, in cuptorul preincalzit, cca.40 minute. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontala in 3 discuri egale.
2. Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul iar la sfarsit se adauga si esenta. Se lasa sa se raceasca.
3. Se prepara crema mixand bine branza dulce de vaci cu zaharul pudra, smantana si dulceata de zmeura apoi se adauga gelatina pe care intai am hidratat-o in 50 ml apa rece si am topit-o (nu am fiert-o) la bain marin.
4. In forma in care am copt blatul montam tortul; intai primul disc bine insiropat, peste el turman aproape jumatate din cantitatea de crema de branza de vaci, peste …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *