Sase procurori au cerut sa plece din DNA la scurt timp dupa scandalul inregistrarilor cu Laura Codruta Kovesi

Unul dintre cei sase procurori care au cerut CSM-ului transferarea lor de la DNA la alte parchete este Claudiu Constantin Dumitrescu, seful Sectiei de infractiuni cu fonduri europene.
Procurorul Claudiu Constantin Dumitrescu, sef al Serviciului pentru combaterea infractiunilor de coruptie impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, a cerut acordul Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru detasarea sa in postul de expert national detasat in cadrul Oficiului European de Lupta Antifrauda.
Dumitrescu lucreaza la DNA din anul 2003. In 2011 a fost detasat in functia de sef al Departamentului de Lupta Antifrauda, conform CV-ului procurorului. Ulterior, in 2013, Claudiu Dumitrescu a revenit la DNA, unde a fost sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe celor de coruptie, potrivit Mediafax.
Un alt procuror care a cerut incetarea activitatii la Directia Nationala Anticoruptie este Alina Stefanescu, urmand ca ea sa revina la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti .
Alina Irina Avram a solicitat continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu sau revenire la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (PTB), Eugen Anton doreste transferul la PTB sau la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (PCAB), Madalina Scarlat cere sa fie mutata la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), PCAB, PTB sau respectiv la unul dintre celelalte parchete de pe langa judecatoriile de sector din Bucuresti, iar Ioan-Paul Chis a solicitat continuarea activitatii la unul dintre parchetele de pe langa judecatoriile de sector din Bucuresti sau la PTB.
Inregistrari cu sefa DNA
La jumatatea lunii iunie, postul TV detinut de Sebastian Ghita, anchetat de DNA in mai multe dosare penale, a difuzat mai multe inregistrari audio in care Laura Codruta Kovesi le reprosa procurorilor din subordine ca a”de cinci saptamani nimeni nu a invinuit pe nimeni in DNA”, iar cine s-a speriat sau nu are chef de munca sa plece. “Ne-am speriat sau ce? Cinci saptamani nimeni nu a invinuit pe nimeni in DNA, cine nu are chef de munca sa plece. Raman 10 oameni la DNA, dar aia ne vedem de treaba si luptam pana in panzele albe”.?
In replica, Directia Nationala Anticoruptie a transmis un comunicat de presa in care arata ca inregistrarile cu sefa DNA nu sunt autentice. “Intre fragmentele care se aud pe inregistrari au fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *