SCANDAL DE SPIONAJ: Un server NSA s-ar afla si in Romania. HARTA tarilor in care ar exista servere

Harta serverelor / FOTO: mobagenciadigital.com.br

Potrivit site-ului, care nu precizeaza vreo sursa, desi unele locuri in care se afla servere sunt cunoscute ca “statii de spionaj NSA-Echeleon in cadrul Five-Eyes – Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia si Noua Zeelanda -, multe dintre locurile serverelor sunt marcate in capitalele acestor state sau in apropiere de capitale”.
Site-ul considera o “surpriza” punctul de la Moscova si noteaza ca alt punct apare in partea centrala din sudul Chinei, departe de Beijing, apreciind ca ar fi un “server clandestin”. De asemenea, site-ul remarca ca statia NSA din Hawaii, unde a lucrat Edward Snowden, nu apare pe harta.
Pe planiglob sunt marcate aproximativ 85 de puncte in care s-ar afla “aproximativ 150 de situri”, 25 de puncte aflandu-se pe coastele Antarcticii.
Puncte rosii apar, de asemenea, in 51 de tari. Cea mai densa concentrare este in Europa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud si America Centrala, observa site-ul, care subliniaza ca “niciunul nu apare in zone ca Norvegia, Suedia, Islanda, Canada, in cea mai parte din America de Sud, Pacific si insulele din Atlantic.

Cryptome.org?considera ca?”ar fi logic ca Agentia Nationala americana pentru Securitate (NSA) sa utilizeze ambasadele americane ca pe avanposturi pentru colectarea (datelor) comunicatiilor locale cu ajutorul X-Keyscore”, notand ca ambasadele au fost folosite pentru “intregul spectru al spionajului in toate formele si deghizarile sale, militar, politic, economic, social” si conchizand ca “adaugarea aspectului cibernetic era inevitabila”. Site-ul argumenteaza ca ambasadele detin retele multiple de comunicare de la cele mai de jos nivele de securitate, pana la cele mai inalte.
Aceeasi sursa adauga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *