Scandal dupa eutanasierea a doi caini care asigurau securitatea printului William

Bruce, un ciobanesc belgian, si Blade, un ciobanesc german, au fost eutanasiati dupa o zi de la anuntul retragerii printului William din armata, a dezvaluit miercuri tabloidul The Sun.
Dupa ce a activat timp de sapte ani si jumatate in cadrul armatei, printul William, al doilea in ordinea succesiunii la tronul britanic, si-a incetat activitatea militara pentru a se consacra angajamentelor regale, activitatilor de caritate sau apararii animalelor.
Tanarul tata si-a petrecut ultimii trei ani in baza Royal Air Force de pe Insula Anglesey, in extremitatea vestica a Tarii Galilor.
Ministerul Apararii a confirmat ca cei doi caini au fost eliminati, dar a precizat ca faptul ca acest lucru a avut loc la o zi dupa plecarea printului William este “o coincidenta”.
El a subliniat ca animalele erau “caini de securitate ai armatei” si ca nu erau “insarcinati exclusiv cu securitatea printului William”.
Bruce, in varsta de 9 ani, a “ajuns la capatul vietii sale profesionale”, iar Blade avea “probleme de comportament si veterinare”, a precizat un purtator de cuvant al ministerului.
In plus, “ei erau prea agresivi pentru a fi” plasati in centre de primire, potrivit aceleiasi surse.Serviciile printului nu au dorit sa comenteze.
Asociatia pentru protectia animalelor (RSPCA) a reactionat afirmand ca ministerul ar fi trebuit “sa exploreze toate solutiile posibile” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *