SCANDAL la alegerea sefului organizatiei PNL Iasi. Ludovic Orban: Unde nu-i cap, vai de picioare

Dupa aproape cinci ore de discursuri, vot si discutii in contradictoriu, liberalii ieseni au decis, vineri noaptea, sa faca un al doilea tur de scrutin duminica, la ora 17, scrie Mediafax.
Rezultatele initiale l-au dat castigator al organizatiei municipale pe deputatul Marius Bodea, care a adunat 226 de voturi. Principalul sau contracandidat, istoricul Dorin Dobrincu a primit 206 voturi, iar tabara acestuia a fost contestat rezultatul.
Imediat dupa anuntarea castigatorului, consilierul judetean Marius Danga, unul dintre sustinatorii lui Dorin Dobrincu a cerut un al doilea tur de scrutin.
Danga a sustinut ca “regulamentul prevede o majoritate de jumatate plus unu din voturile celor prezenti.”
“Potrivit regulamentului, pentru castigarea alegerilor este nevoie de jumatate plus unu din cei prezenti, adica inseamna 233 de voturi. Pentru ca nu a fost intrunita aceasta cerinta, de jumatate plus unu din cei prezenti, va rog sa organizati turul doi. Trebuie organizat un nou tur de scrutin. Articolul de regulament este explicit. (…) Cer un tur doi cu participarea celor doi candidati care au obtinut majoritatea de voturi”, a spus consilierul judetean Marius Danga celor prezenti in sala.
In acelasi timp, unul dintre membrii echipei lui Marius Bodea, consilierul local Razvan Timofciuc, aproape ca sarea la bataie la colegul sau de partid care cerea un nou tur de vot.
“Stimati colegi, daca tot am ramas toti in aceasta formula pana la final, exista un proces verbal semnat de membrii CODA, cu un numar de voturi, cu un castigator. Sa nu ne inflamam. Este si presa aici in sala si filmeaza. In seara asta nu va ajunge cine a iesit castigator, ci ca a fost puci la PNL. Asta vrem? Mi se pare firesc ca orice contracandidat sa conteste rezultatul. Haideti sa nu transformam totul intr-un razboi civil”, a spus la randul sau deputatul Costel Alexe, unul dintre sustinatorii lui Marius Bodea.
Dupa o ora in care s-au dezbatut contestatiile, cei doi contracandidati care au adunat cele mai multe voturi au anuntat ca se va organiza al doilea tur de scrutin la sfarsitul acestei saptamani, duminica, la ora 17.
Alegerile pentru sefia organizatiei judetene sunt programate pentru data de 29 aprilie.
Ludovic Orban: Unde nu-i cap, vai de picioare
Prezent vineri la Slatina, la sedinta de alegere a noii conduceri a PNL Olt, Ludovic Orban, care si-a anuntat candidatura pentru presedintia partidului la nivel central, le-a cerut colegilor din Olt sa cantareasca cu atentie pentru cine vor vota atunci cand vor fi alegeri pentru sefia partidului, la nivel national.
“Partidul National Liberal este astazi in mana proprietarilor de drept ai sai, membrii de partid. Aveti destinul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *