Scandal pe piata auto in Spania: Volkswagen si alti producatori acuzati de practici …

Producatori de top, precum Volkswagen sau Toyota se afla in centrul unui scandal de proportii in Spania. Consiliul concurentei spaniol a acuzat zeci de companii din domeniul auto de practici anticoncurentiale privind fixarea de preturi sau schimbul de informatii care pot influenta pietele, potrivit site-ului oficial al institutiei.
Cei mai mari dealeri ai unor marci ca Volkswagen, Audi, Seat, Nissan, Toyota, Land Rover, Hyundai sau Opel au fost luati in vizorul Consiliului National al Concurentei (CNC) pentru practici anticoncurentiale. Distribuitorii au incalcat mai multe legi si ar putea primi amenzi colosale.
“Aceste activitati sunt considerate infractiuni deosebit de grave, care pot duce la amenzi de pana la 10% din cifra totala de afaceri din anul anterior impunerii sanctiunilor”, se arata in anuntul CNC. Practic aceste amenzi ar reprezenta un dezastru pentru producatorii auto si ar reprezenta o masura fara precedent pe piata auto din Spania.
Citeste si?Piata auto europeana continua declinul si in august: Cine mai este motorul Europei?
Proceduri disciplinare vor fi luate si impotriva companiilor care reprezinta in Spania grupurile auto: Renault-Nissan, Toyota, Chrysler, Fiat, General Motors (inclusiv Chevrolet), Ford, Hyundai, Honda, Kia, PSA sau Volkswagen.
CNC a demarat o ancheta, facand mai multe cercetari la sediile producatorilor si distribuitorilor auto in zilele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *