Scandal Volkswagen. RAR verifica toate masinile provenite din exterior

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Registrul Auto Roman (RAR) verifica toate masinile provenite de pe pietele externe, insa in Romania nu a intrat niciun autovehicul din SUA marca Volkswagen, produs in perioada 2008 – 2015, au declarat, marti, pentru AGERPRES, reprezentantii autoritatii.

„In Romania, constructorul nu poate sa zica ca indeplineste (standardele de noxe n.r.) pentru ca trebuie sa vina la autoritate sa ii confirme ca le indeplineste. Daca ar fi venit masini din SUA acestea ar fi trebuit sa faca testul dinamic la RAR, care este obligatoriu. Acolo se remasoara masina. Degeaba avea trecut in acte un nivel de noxe pentru ca aici s-a remasurat. La testul dinamic asta se face, se face masuratoarea de noxe”, au precizat reprezentantii RAR.
Potrivit surselor citate, in SUA fiecare constructor isi face propriile masuratori.
„Acolo este self-certification. Fiecare constructor isi face el, stie ce standarde trebuie sa indeplineasca. Producatorul zice ca le indeplineste ca isi face singur masuratorile si cand apare un control de la stat atunci se dovedeste daca sunt sau nu reale”, au aratat sursele citate.
In primele opt luni ale anului in curs, inmatricularile de autoturisme noi si second-hand marca Volkswagen au ajuns la 49.486. Din acestea, 4.675 …

spot_imgspot_img