SCANDAL: Seful Politiei Judetene Gorj, acuzat de ABUZURI.

Adjunctul Politiei Judetene Gorj Ion Voinescu isi acuza seful, Viorel Caragea, de abuzuri si presiuni, trimitand la Ministerul de Interne, de la inceputul acestui an, trei rapoarte in acest sens, in timp ce Caragea sustine ca faptele sesizate de Voinescu au fost deja verificate de procurori, relateaza Mediafax.
Adjunctul sefului Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj Ion Voinescu a declarat, duminica, ca de la inceputul acestui an a trimis la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) trei rapoarte care vizeaza activitatea sefului sau, Viorel Salvador Caragea.
Ion Voinescu a spus ca primul raport in acest sens a fost trimis la Bucuresti in luna ianuarie, fiind reclamate abuzuri si presiuni din partea lui Viorel Caragea, el precizand insa ca nu a primit niciun raspuns.
Astfel, el a mai depus un raport in luna martie, insa nici de aceasta data nu i s-a raspuns. In urma cu cateva zile, dupa ce o echipa a Corpului de Control al ministrului de Interne Radu Stroe s-a deplasat la Targu Jiu pentru a-l verifica pe seful IPJ Gorj, Voinescu a inaintat MAI un al treilea raport.
Ion Voinescu a afirmat ca in raportul respectiv, care are patru pagini, a denuntat limbajul neadecvat pe care il foloseste Caragea cu subordonatii sai, dar si cu persoanele anchetate penal.
Voinescu a mai spus ca seful IPJ Gorj i-a facut plangere la Parchetul Curtii de Apel Craiova pentru a-i “pata” CV-ul, iar recent l-a trimis in concediu de odihna obligatoriu.
“In 4 iunie am facut raport sa trec in rezerva, dar pe 17 mi-a facut ordin de serviciu ca sa intru in concediu de odihna si mi-a cerut imperativ sa parasesc unitatea. In tot acest timp am fost la serviciu, am semnat documente, iar in 14 iunie am fost nevoit sa merg la Craiova la Parchet, unde m-a reclamat cu o chestiune veche din 2002 si in care nu sunt implicat”, a declarat comisarul sef Ion Voinescu.
Acesta a precizat ca de la 1 iulie va iesi la pensie, sustinand ca in cei patru ani in care a fost adjunct la IPJ Gorj a iesit de doua ori la raport in fata superiorilor de la Bucuresti pentru a sesiza anumite abuzuri ale sefului sau, fara sa primeasca insa vreun raspuns, motiv pentru care s-a decis sa intocmeasca si sa trimita raportul respectiv Corpului de Control al MAI.
“In cei patru ani am iesit de doua ori la raport in fata domnului Petre Toba, iar acum am intocmit acest raport. Nu am primit niciun raspuns. Cred ca domnul Caragea ar trebui chiar premiat pentru ca si-a atins tintele. Si eu si alti ofiteri am iesit la pensie fiind in conflict cu dumnealui. Ca mine mai sunt si Daniel Craciun, fost adjunct la Politia Targu Jiu, Ion Savu, fost sef la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase, precum si alti fosti ofiteri”, a spus Voinescu.
El a mentionat ca asteapta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *