Scandalul de coruptie de la APIA “socheaza” PC. Daniel Constantin: “Nu m-as fi asteptat, am plecat de la premisa ca toti sunt valorosi”

de Sorina Ionasc Publicat la: 14.08.2013 18:28 Ultima actualizare: 14.08.2013 18:56

OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO
Vestea ca doi membri PC, directorul adjunct al APIA si un om de afaceri, au fost retinuti pentru fapte de coruptie, dupa ce procurorii DNA i-au acuzat de masluirea unei licitatii la ulei in programul PEAD 2013, i-a uimit pe liderii Partidului Conservator. Cel putin asa se declara ei, incepand chiar cu presedintele partidului si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a spus ca nu a avut niciodata nicio suspiciune ca s-ar putea intampla ceva ilegal in cadrul institutiei pe care a condus-o.
“Am dispus toate masurile legale, am cerut Corpului de Control efectuarea de urgenta a unui control la APIA cu privire la activitatea lui Aurel Pana. Nu m-am asteptat niciodata la asta, nu am avut niciodata niciun fel de suspiciune, mereu am plecat de la impresia ca toti angajatii sunt valorosi, de buna credinta. Acum trebuie sa reparam imaginea institutiei, este foarte importanta credibilitatea, mai ales cand vorbim de fonduri europene. Sub conducerea mea, la APIA nu s-a intamplat niciodata nimic de acest gen si imi place sa cred ca institutia a avut de castigat”, a declarat Constantin, contactat de gandul.

Nici colegii conservatori din Parlament nu se asteptau la o asemenea fapta a lui Aurel Pana (directorul general adjunct al APIA). Deputatul Ion Dinita, totodata si vicepresedinte al Partidului Conservator s-a aratat de-a dreptul socat de veste, spunand ca Pana era “un om cumsecade”.
“Nici nu-mi vine sa cred, sunt de-a dreptul socat, m-a blocat efectiv. Chiar ma surprinde ca Pana a putut sa faca asa ceva”, spune el. Intrebat daca se cunostea de mult cu directorul arestat, deputatul PC a dat-o la intors. “A, nu aveam o relatie de zi cu zi, il stiam de la partid, parea un om cumsecade, un om normal. Dar cine a gresit, trebuie sa plateasca. S-ar putea sa fie si o lovitura de imagine, o chestie asa, inainte de alegerile europarlamentare”, a spus Dinita, pentru gandul.
Masuri trebuie luate de urgenta. “Faceti curatenie, dati afara pe oricine. Nu vreau sa existe niciun fel de toleranta”, a rabufnit premierul Victor Ponta, in timpul sedintei de Guvern. Zis si facut, asa cum a anuntat si Daniel Constantin, in prima sedinta a partidului, se va cere suspendarea din functie a incriminatilor si, ulterior, daca se dovedeste, se va ajunge la excludere.
Liderul senatorilor PC, Vasile Nistor, avand si functia de presedinte executiv al partidului, merge pe mana justitiei. “Cred ca acolo unde se incalca legea, arestarea e o masura normala intr-un act de justitie. Actele de coruptie trebuie pedepsite, indiferent ca-s colegi de partid. Oricum, nu suntem singurul partid care are oameni cu probleme cu legea”, a spus el, pentru gandul.

Nici de la Camera Deputatilor cei doi acuzati Aurel Pana si Mugur George Voinea nu gasesc sustinere din partea conservatorilor. Liderul de grup si vicepresedinte al PC, Bogdan Ciuca, nu doar ca vrea ca justitia sa-si faca treaba, ci nici nu stie cine sunt acesti doi indivizi.
“Nu stiu nimic despre subiect, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *