Scandalul din PDL se amplifica. Organizatia de tineret se destrama

Scandalul din PDL se amplifica. Organizatia de tineret se destrama

Se pare ca aschia nu sare departe de trunchi nici atunci cand vorbim despre politica. Situatia existenta in primul esalon al partidului condus de Emil Boc este prezenta si in organizatia de tineret. Restructurarea partidului provoaca din ce in ce mai multe dispute si tensiuni in interiorul organizatiilor locale si judetene. Inchiderea ultimului ciclu electoral aduce schimbari majore in PDL. Startul inlocuirilor s-a dat la Bacau si Galati, acolo unde sefii filialelor au fost demisi sau presati sa demisioneze. In urma adoptarii noului statut si a dezbaterilor pe marginea viitoarei organigrame, unda de soc patrunde mai in toate judetele, incepand sa faca ravagii si in randul tinerilor pedelisti.

Secretarul general al OT PD-L Sector 2, Cristian Birdac, a afirmat sambata pe pagina personala ca nu este de acord cu votul pe lista, considerand ca PDL ar fi trebuit sa se ocupe de rezolvarea problemelor actuale ale Romaniei si nu sa faca ordine in partid. Tanarul se arata nemultumit si de atitudinea colegilor sai pe care ii acuza de urmarirea interesului propriu si de demararea unor actiuni impotriva lui si a altor membri. “Daca un tanar ce vrea sa faca politica nu este capabil sa initiezi macar un singur proiect care sa vina in sprijinul unui anumit segment din societate, atunci vorbim de o copie fidela a omului politic de dupa 1989. Mai multi din partid mi-au spus ca as fi facut treaba buna la liberali. Pe de alta parte, unii au tinut sa ma ameninte ca oricand imi pot incheia asa-numita cariera politica. Domnilor, ati avut dreptate! Cariera mea politica s-a incheiat in momentul in care am aderat la Partidul Democrat, actualmente PD-L.”, precizeaza pedelistul pe blogul sau.

Surse apropiate ale OT PD-L Sector 2 sustin ca nu este pentru prima data cand Cristian Birdac intra in conflict direct cu alti tineri democat-liberali si ca o parte din colegii sai duc in mod frecvent o strategie ce s-a dovedit a fi gresita in ceea ce priveste evolutia organizatiei.
“Este foarte greu de comentat ceea ce se intampla in organizatiile de tineret din toate partidele, nu numai din PDL. Nu ma surprinde deloc felul in care au evoluat lucrurile si nici reactia lui (n.r. – Cristian Birdac). A mai avut astfel de afirmatii publice, insa nu o sa schimbe cu nimic situatia pentru ca fraiele sunt tinute de aia mari. Tinerii nu au nici macar dreptul sa decida cine sa ii conduca, li se impune… Şi noi vorbim de proiecte si alte tampenii? Din acest motiv am si demisionat din partid acum ceva timp.” a declarat un fost membru.

In timp ce presedintele tinerilor democrat-liberali din sectorul 2, Rawan Abu Daher, “a fost lovit de astenia de primavara si a optat pentru o vacanta in tarile calde”, puterea decizionala a revenit celorlalti doi sefi ai conducerii. Astfel, presedintele executiv Marian Suditu si secretarul general Cristian Birdac nu s-au inteles asupra directivelor venite din partea partidului cu privire la sustinerea Teodorei Trandafir in lupta pentru fotoliul de deputat din Colegiul uninominal numarul 19. Potrivit unor surse din cadrul organizatei, Marian Suditu l-a acuzat pe Cristian Birdac de faptul ca a influentat decizia mai multor membri de a nu raspunde la solicitarea partidului.

“Nu stiu din ce motiv s-au certat ei doi, nu mai sunt la curent cu ce se petrece la sectorul 2. Lumea spune ca atunci cand partidul a cerut ca ei sa se implice prin a sustine sectorul 4, Cristi a refuzat. E si normal! Tineretul nu are niciun fel de sustinere in proiectele pe care le initiaza. Totul ramane pe hartie. Atunci de ce tineretul sa mai traga greul in campanii? Cristi este un tip principial si nu are ce cauta in politica. Cred ca a inteles acest lucru, este destul de inteligent. Marian este muncitor, un bun executant, insa actioneaza intr-un mod haotic si acest lucru ii dauneaza. Se vor impaca curand. Sunt buni prieteni”, povesteste fostul membru PDL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *