Scandalul la ARNCTI continua: Dan Georgescu sustine ca operatorii telecom l-au demis

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fostul sef al arbitrului pietei telecom, Dan Georgescu, a recunoscut miercuri pentru HotNews.ro ca a avut mai multe contre cu premierul Tariceanu plecand de la nemultumirile unuia sau mai multor operatori telecom, legate de reglementarile din piata, situatii in care s-a dat dreptate in mod incorect operatorilor. „Parerea mea este ca implicati in demitere sunt operatorii care mi-au intretinut in mod continuu aceste conflicte, cu Romtelecom mai demult, apoi mai recent cu operatorii mobili, in functie de reglementari”.

„Pozitia de presedinte ANRCTI este foarte dificila. Intotdeauna un operator sau mai multi sunt nemultumiti, au posibilitatea sa ajunga si sa dezinformeze foarte usor la primul ministru si din aceasta cauza am fost de mai multe ori in situatia in care eu sa afirm adevarul si operatorii care erau interesati sa afirme altceva si sa fie mai crezuti, lucru care nu este normal. Am niste banuieli, dar nu pot sa spun, poate dupa alegeri. Parerea mea este ca implicati (n.r. in demitere) sunt operatorii care mi-au intretinut in mod continuu aceste conflicte, Romtelecom mai demult, apoi mai recent mobilii, in functie de reglementari. Cele mai importante pentru noi sunt insa aprecierile permanente venite de la Comisia Europeana, scrisorile venite de la doamna Reding, suntem foarte bine apreciati pe plan international si sigur ca unii operatori nu agreaza asta”, a spus Georgescu.

Romtelecom: Nu avem nicio legatura cu demiterea. Vodafone: Speculatii nefondate

Contactati de HotNews.ro, oficialii Romtelecom au negat ca ar avea vreo legatura cu demiterea sefului ANRCTI.

„Romtelecom nu are nici o legatura cu aceasta decizie. Nu este modul nostru de a face afaceri si nici etica noastra de business sa ne implicam in astfel de decizii. Singurele controverse despre care stiu ca au existat intre Romtelecom si ANRCTI, in timpul mandatului domnului Dan Georgescu, au fost cele din 2006, inainte ca eu sa preiau functia de CEO al Romtelecom, in legatura cu tarifele de interconectare. Toate aceste controverse au fost aplanate intre timp, cu acordul tuturor partilor implicate”, a declarat Yorgos Ioannidis, CEO Romtelecom.

Reprezentantii Vodafone cred ca la mijloc sunt speculatii nefondate si spun ca nu si-au modificat pozitia referitoare la atacul in instanta a Hotararii de Guvern privind procedura de acordare a noii licente de comunicatii mobile.

„Sunt niste speculatii nefondate si nu dorim sa le comentam. Referitor la intalnirea dintre noul sef al ANRCTI si operatorii telecom, seful Vodafone nu a fost prezent pentru ca este in concediu. In acest caz suntem in continuare parte in acest proces si pozitia noastra nu s-a modificat”, au precizat oficialii Vodafone.

spot_imgspot_img