SCANDALUL PROTOCOALELOR. Comisiile de specialitate, raport de adoptare pentru proiectul privind declasificarea unor documente

Propunerea legislativa privind declasificarea unor documente vizeaza Hotararea CSAT 17/2005 privind combaterea coruptiei, fraudei si spalarii banilor, precum si toate documentele care contin informatii clasificate in baza acesteia.
Un amendament adoptat de deputati prevede ca de la data intrarii in vigoare a prezentei legi se desecretizeaza toate protocoalele si/sau acordurile de colaborare si cooperare incheiate intre institutiile statului roman, Serviciul Roman de Informatii, Directia Nationala Anticoruptie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Consiliul Superior al Magistraturii si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Documentele la care face referire proiectul sunt centralizate de Comisia comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI si pot fi consultate de persoanele interesate la sediul acesteia. Acest drept se exercita la cerere si consta in studierea nemijlocita a documentelor si eliberarea de copii de pe acestea.
“Lucratorii din SRI, precum si cei din toate institutiile emitente care pun la dispozitia Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI documente si declaratii care au ca temei Hotararea nr.17/2005 a CSAT nu raspund penal, disciplinar, administrativ sau financiar pentru actiunile intreprinse in acest sens”, prevede un alt amendament adoptat marti.
Initiativa legislativa mai stipuleaza ca persoanele care se considera vatamate intr-un drept ori intr-un interes legitim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *