Scandalul rovignetelor se invarte in jurul firmei udemeristului Gabor Kerekes

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Scandalul rovignetelor ia o turnura cel putin stranie: dupa ce s-a descoperit ca firma Tipoholding SA , la care vicepresedintele pe probleme economice al UDMR, Kerekes Gabor , detine 32,65% din actiuni, a reusit sa-si adjudece tiparirea noului lot de rovignete fara licitatie, doar prin act aditional, Gandul va prezinta azi, in exclusivitate, modul in care manevra a avut succes gratie ?bunelor oficii? ale Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

Dupa ce s-a constatat ca imaginea care ar fi trebuit sa apara pe holograma de la rovigneta era deja inregistrata la HIR (registrul imaginilor holografice) de firma cu care lucreaza Tipoholding SA, si nu ar fi putut fi utilizata de ceilalti participanti la licitatie, celelalte sase firme care incercau sa castige contractul de tiparire a rovignetelor au iesit la atac. Una din ele a contestat licitatia la CNSC, obtinand, conform legislatiei in vigoare, suspendarea de drept a procedurii de atribuire pana la data solutionarii contestatiei de catre Consiliu.

In aceste conditii, criza de rovignete, inregistrata din cauza cresterii masive a cererii ca urmare a intrarii in vigoare a Legii 101, prin care a fost acordata posibilitatea achitarii tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, si de catre utilizatorii romani, pentru perioade de 7 zile, 30 zile, 3 luni si 6 luni, impunea masuri rapide. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) avea la dispozitie doua variante: fie sa deblocheze licitatia, prin modificarea hologramei prevazute in caietului de sarcini, fie sa se prevaleze de prevederea din precedentul contract cu firma lui Gabor Kerekes si sa acorde direct contractul pentru noua transa, prin act aditional.

Pe data de 3 iulie 2007 CNADNR a trimis la CNSC un memoriu , propunand deblocarea licitatiei prin modificarea modelului de holograma prezentat in Anexa 3 a caietului de sarcini si prelungirea perioadei pentru elaborarea ofertelor. Practic, in acest fel fiecare firma participanta ar fi putut propune propriul model, fara a mai fi conditionata de utilizarea hologramei deja inregistrate de partenerii Tipoholding. Ghinion insa, nici pana ieri de la CNSC nu venise vreun raspuns, asa ca, practic, CNADNR nu a avut de ales, acordandu-i firmei Tipoholding tiparirea unei transe de inca 1,5 milioane de rovignete, care sa acopere necesarul pana la finalizarea licitatiei.

Pentru a afla motivul pentru care CNSC a taraganat acordarea unui raspuns la memoriul CNADNR pana aproape de limita maxima prevazuta de lege, bagand practic in vistieria firmei udemeristului Gabor Kerekes frumoasa suma de 897.750 RON (fara TVA), am incercat ieri sa contactam conducerea institutiei. Se pare insa ca la CNSC nu mai lucreaza nimeni dupa ora 16, intrucat telefoanele sunau a pustiu.

spot_imgspot_img