Scandalul Sper sa crapi, Victor Ponta este real sau facatura? Ce a spus Dan Tapalaga cand a fost intrebat daca chiar exista colaboratorul pe care Hotnews a anuntat ca l-a dat afara

Editorul coordonator al Hotnews, Dan Tapalaga, spune ca ii pare foarte rau pentru colaboratorul redactiei care a fost “dat afara”, pentru ca a postat pe pagina de Facebook Hotnews un articol insotit de comentariul “Sper sa crapi, Victor Ponta!”.
Acesta a refuzat insa sa ofere redactiei “Romania libera” un numar de mobil al persoanei in cauza pentru a discuta direct cu ea.
In cursul diminetii, pe pagina de Facebook a Hotnews a fost distribuita o stire despre Victor Ponta cu comentariul “Sper sa crapi, Victor Ponta!”. Stirea distribuita in reteaua sociala era publicata de news.ro si descria glumele puerile facute de fostul prim-ministru pe seama numelui actualului prim-ministru Dacian Ciolos.
Ulterior, a fost stearsa postarea cu “Sper sa crapi, Victor Ponta!” si a aparut o alta postare in care redactia Hotnews condamna limbajul folosit, isi cere scuze fata de Victor Ponta si anunta ca autorul postarii a fost “dat afara”.
Stirea concedierii unui jurnalist Hotnews pentru ca a postat pe pagina de Facebook a publicatiei comentariul “Sper sa crapi, Victor Ponta!” a devenit virala in ultimele 12 ore, fiind comentata de mii de persoane in retele sociale.
S-a deschis chiar si o petitie online in care jurnalistul este declarat erou si prin care se cere anularea deciziei ca acesta sa fie dat afara din redactia Hotnews. Aproape 900 de persoane au semnat petitia in sapte ore.
Unii dintre cei care au comentat situatia au sugerat ca, in realitate, lucrurile nu sunt asa cum par si ca Hotnews nu ar fi concediat pe nimeni, totul fiind doar o smecherie pentru a genera audienta cu un subiect controversat. Altii s-au intrebat daca Hotnews a respectat Codul Muncii care prevede conditii restrictive pentru concediere, cu etape obligatorii inainte de luarea unei astfel de decizii.
Redactia “Romania libera”? i-a cerut editorului coordonator Dan Tapalaga numele si datele de contact ale jurnalistului despre care Hotnews a afirmat intr-o postare pe Facebook ca “a fost dat afara”.
Editorul coordonator al Hotnews, Dan Tapalaga, a raspuns ca numele jurnalistului dat afara este Sebastian Rotaru, dar a refuzat sa ofere un numar de mobil ale acestei persoane cu motivatia: “Nu am acceptul lui pentru a-i da numarul de telefon”.
In caseta redactionala cu jurnalistii Hotnews nu apare insa un astfel de nume desi rubrica aceasta contine inclusiv numele reporterilor publicatiei online. Pe site, in pagina autorului Sebastian Rotaru, figureaza o statistica cu 752 de titluri cu aceasta semnatura, in special pe subiecte legate de IT si de actualitate. Arhiva digitala neewskeeper.ro a inregistrat 148 de articole ale autorului Sebastian Rotaru, de pe Hotnews, cel mai vechi fiind din 28 decembrie 2015.
In redactiile din Romania exista practica articolelor semnate sub pseudonim, unele dintre redactii avand si pagini in retele sociale are aparent apartin unor autori dar in realitate sunt instrumente folosite pentru promovarea continutului.
Dan Tapalaga spune ca Sebastian Rotaru nu este un pseudonim si ca este vorba de un student, indicandu-ne sa-l contactam pe Facebook daca dorim sa stam de vorba cu el.
Pe pagina de Facebook cu acest nume apar fotografii si postari, ultima postare fiind una in care este explicat astfel comentariul “Sper sa crapi, Victor Ponta!”:?

“Vreau sa anunt, in mod oficial, ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *