Scandalul Volkswagen. Actiunile companiei isi revin, directorul general urma sa fie premiat vineri

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Volkswagen / FOTO: FOTO: automarket.ro

Actiunile Volkswagen (VW) au inceput sa se redreseze miercuri, dar viitorul directorului general Martin Winterkorn inca nu s-a decis, in urma acuzatiilor autoritatilor din SUA privind instalarea unor sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, transmit BBC si AP.

Dupa ce au scazut sub 100 de euro, pentru prima data in aproape patru ani, miercuri titlurile VW inregistrau o crestere de 2,5%, la 108,5 euro. Luni si marti actiunile celui mai mare producator auto din lume au scazut la Bursa de la Frankfurt cu 20% si, respectiv, 17%.
Si titlurile BMW au urcat miercuri cu 2,2%, ale Daimler cu 1%, in timp ce actiunile producatorilor auto francezi Peugeot Citroen si Renault inregistrau scaderi de 3,1% si, respectiv 2,6%.
Din cauza declinului actiunilor, VW a pierdut saptamana aceasta aproape 25 miliarde de euro (28 miliarde de dolari) din capitalizarea de piata.
Inaintea scandalului, Board-ul de supraveghere al VW intentiona sa extinda cu doi ani contractul lui Winterkorn, la reuniunea prevazuta pentru vineri.
Dar evenimentele din ultimele zile ridica semne de intrebare privind viitorul lui Martin Winterkorn, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul anuntand ca …

spot_imgspot_img