Schimbare in fruntea PSD Bucuresti: Robert Negoita preia conducerea cu sprijinul lui Dragnea

de Cristian ANDREI Publicat la: 10.09.2015 15:58 Ultima actualizare: 10.09.2015 16:05

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, este singurul candidat pentru functia de presedinte al organizatiei PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu renuntand sa candideze pentru un nou mandat dupa o sedinta la partid in care i s-a sugerat sa il lase pe Negoita in fruntea filialei. In acest moment, se discuta despre o devansare a Congresului pregatit pentru luna noiembrie, acesta urmand sa fie organizat in luna octombrie. Congresul PSD a fost convocat dupa ce Victor Ponta a anuntat pe Facebook ca renunta la functia de presedinte al PSD.

La patru ani dupa ce a preluat functia de presedinte al PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu nu va mai candida pentru un nou mandat in fruntea celei mai mari organizatii social-democrate din tara. Andronescu a devenit sefa PSD Bucuresti dupa ce Victor Ponta l-a schimbat cu forta din aceasta functie pe Marian Vanghelie in vara lui 2011.?
Pesedistii din Bucuresti au avut o intalnire informala cu noua conducere a partidului, in care s-a decis ca noul presedinte al organizatiei sa devina Robert Negoita – vicepresedinte si la nivel national. Negoita a fost sustinut de Liviu Dragnea pentru aceasta noua calitate pe care urmeaza sa o primeasca in partid. ?

In acest moment, Robert Negoita este singurul primar pe care PSD il are in Capitala, dupa ce Marian Vanghelie a fost exclus din partid la finele lui 2014. Primarul Sectorului 3 aspira la functia de primar general, el fiind deja masurat in sondajele PSD.?
Liviu Dragnea a tinut sa precizeze ca PSD este un “partid mare” care va avea cu siguranta un candidat propriu pentru Primaria Capitalei la alegerile locale din 2016. Mesajul a fost unul cu tinta, in mediul politic vorbindu-se insistent despre o posibila candidatura la Primaria Generala a lui Cristian Popescu Piedone din partea UNPR. Cu toate acestea, pana in acest moment negocierile PSD – UNPR pentru alegerile din 2016 nu s-au incheiat. Potrivit legii, functia de primar este castigata de candidatul care obtine cele mai multe voturi intr-un singur tur.?
Robert Negoita a fost sprijinit intens in timpul mandatului lui Victor Ponta pentru a prelua organizatia PSD Sector 3 si pentru a deveni primar in acest sector. Devenit vicepresedinte la nivel national, Negoita s-a remarcat dupa pierderea alegerilor prezidentiale cand a cerut iesirea PSD de la guvernare.?
De asemenea, Negoita a depus anul trecut o plangere penala pe numele fostului deputat PSD, Sebastian Ghita, pe care l-a acuzat ca l-a amenintat cu moartea. In declaratia de avere a lui Robert Negoita apare o datorie catre ANAF in valoare de 236.677.708 lei. Edilul are la mai multe banci datorii de peste sase milioane de euro.?
Congres in luna octombrie
Alegerile de la PSD Bucuresti fac parte dintr-un calendar accelerat pentru organizarea de conferinte in toate organizatiile partidului. La finalul tuturor conferintelor, se va putea anunta convocarea Congresului extraordinar al partidului pentru alegerea unui nou …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *