Schulz, ELOGIAT de Iliescu si Constantinescu.

0

Presedintele PE, Martin Schulz, a primit, miercuri seara, in Aula Magna a BCU, titlul de doctor Honoris Causa al SNSPA, printre cei care i-au adus elogii numarandu-se si fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, potrivit Mediafax.Ion Iliescu a aratat ca il cunoaste pe Schulz inca din 1998, de cand acesta reprezenta grupul socialistilor in Parlamentul European si a devenit unul dintre sustinatorii aderarii Romaniei la UE.
“Martin Schulz, ca reprezentant al SPD a fost unul dintre sustinatorii nostri fideli, el manifestand acest lucru atat in relatiile bilaterale, dar si in Parlamentul Europei. S-a manifestat ca un real prieten al Romaniei”, a spus Iliescu.
Pe de alta parte, fostul presedinte Emil Constantinescu a aratat ca in calitate de fost rector al Universitatii din Bucuresti a acordat si primit de multe ori distinctia de doctor Honoris Causa.
“Acordarea acestei distinctii a fost extinsa si la acei lideri politici care prin activitatea lor contribuie ca stiinta, invatamantul, educatia sa se dezvolte si astfel contribuie la progresul societatii”, a spus Constatinescu, el remarcand si ca Schulz este unul dintre putinii “oamenii politici onesti din aceasta perioada.
La randul sau, Schulz a aratat ca nu a facut studii universitare si chiar si la liceu a fost unul dintre cei mai indisciplinati elevi si de aceea ulterior a aratat mereu admiratie pentru cei care au reusit sa obtina o diploma de studii universitare.
“Stiu cat trebuie investit si sacrificat pentru a deveni un membru de succes al comunitatii academice”, a spus Schulz.
Liderul PE a povestit si cum a intrat in politica inca din perioada liceului. A fost scos la ora de matematica la tabla sa rezolve o problema, insa el a tinut un discurs de 10 minute pe alta tema, iar la final profesorul i-a spus “Martin, matematica este inutila pentru tine, dar poti incerca sa devii politician”, sfat pe care tanarul l-a urmat.
El a rostit si un discurs, in care a aratat ca UE nu este ceva sigur si fara alternativa, iar multi europeni o percep nu ca o solutie, ci ca o problema. Potrivit lui Schulz, UE nu trebuie continuata doar pentru a raspunde provocarilor economiei globalizate, ci avand in vedere si ororile care s-au comis in prima parte a secolului XX, intr-o Europa dezbinata de nationalism si neincredere.
“Europa este poate intr-o stare proasta, este poate birocratica, anonima. Sa o facem mai transparenta, mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *