Scoala de vara de astronomie din Galati incepe miercuri

0

Pasionatii de astronomie pot participa, de miercuri pana sambata, la Scoala de vara “Priviti Cerul”, organizata de Complexul Muzeal de Stiintele Naturii din Galati, informeaza Agerpres.
Potrivit coordonatorului actiunii, muzeograful Ovidiu Tercu, manifestarea va consta intr-o serie de cursuri care vor aborda diferite teme de astronomie incepand cu cunoasterea constelatiilor si a principalelor stele si terminand cu teme de astrofizica si climatologie planetara.
“Aceasta scoala de vara va consta intr-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie, incepand cu cunoasterea constelatiilor si a principalelor stele, si terminand cu teme de astrofizica. In fiecare zi a scolii de vara vor fi in prima parte cursuri de astronomie, intre orele 18.00 si 22.00, iar dupa aceasta urmand observatiile astronomice si alte activitati practice care se vor desfasura intre orele 22.00 si 00.00. Toate aceste activitati vor incerca sa puna in valoare dotarea moderna de care se bucura in acest moment Planetariul si Observatorul astronomic, dar si perfectionarea cunostintelor de astronomie a celor care sunt interesati de acest domeniu”, a declarat Ovidiu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *