Scriitorul GABRIEL GARCIA MARQUEZ a fost incinerat

Postul de radio columbian Caracol a anuntat anterior ca trupul sau a fost incinerat joi, in aceeasi zi a mortii sale.
Potrivit Caracol, ramasitele pamantesti ale lui Garcia Marquez se afla intr-o capela din cartierul Pedregal, din sudul capitalei Mexicului. Conducerea capelei, a afirmat ca incinerarea a avut loc, fara a face insa precizari.
Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 1982, magul care a hipnotizat lumea cu povestile lui dintr-un satuc din Caraibe a murit joi, 17 aprilie, la 87 de ani.
GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT. Scriitorul columbian avea 87 de ani.?
GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT, Gabriel García Márquez s-a nascut la data de 6 martie 1927, in municipiul Aracataca, aflat pe Coasta Atlantica Columbiana, ca fiu al lui Gabriel Eligio García si al Luisei Santiaga Márquez Iguarán. A fost crescut de bunicii materni, colonelul Nicolás Márquez si Tranquilina Iguarán, in Aracataca.
Copilaria sa este relatata in memoriile sale: Vivir para contarla (Sa traiesti pentru a povesti). In anul 2007 s-a intors in Aracataca, dupa o absenta de 24 ani, pentru a primi omagiul adus in onoarea sa de catre guvernul columbian la implinirea celor 80 ani de viata si 40 de la prima publicare a celei mai cunoscute nuvele: Cien años de soledad (Un veac de singuratate).
GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT. In 1936 moare colonelul Nicolás Márquez, motiv pentru care Gabriel García Márquez vine in Sincelejo, Sucre cu parintii sai. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *