Scrisoare de intentie trimisa catre FMI de Guvernul Romaniei

a”Romania a realizat progrese considerabile in reducerea dezechilibrelor macroeconomice si in recladirea rezervelor financiare si fiscale”, se arata la inceputul scrisorii de intentie pe care Guvernul Romaniei o adreseaza lui Christine Lagarde, directorul Fondului Monetar International (FMI), si care a fost publicata de site-ul mondonews.ro.?
a”Romania a realizat progrese considerabile in reducerea dezechilibrelor macroeconomice si in recladirea rezervelor financiare si fiscale”, se arata la inceputul scrisorii de intentie pe care Guvernul Romaniei o adreseaza lui Christine Lagarde, directorul Fondului Monetar International (FMI).
Guvernul explica solicitarea unui nou Acord de tip preventiv prin faptul ca a”reformele structurale sunt in curs de derulare, iar Romania continua sa fie vulnerabila la socuri extrerne si la tulburarile pe pietele internationale de capital”.
In ceea ce priveste politica fiscala, documentul oarata ca Executivul va analiza cum ar putea fi a”majorata colectarea veniturilor si cum ar putea fi redusa impozitarea muncii, prin largirea bazei sistemului de contributii sociale. Pentru bugetul anului 2015 vom implementa masuri bazate pe raportul privind cheltuielile fiscale. Pana la mijlocul lunii octombrie 2013, vom pregati un pachet de reforma pentru contributiile de sanatate, care sa vizeze finantarea sistemului public de sanatate pe baza unei combinatii de taxa obligatorie, in concordanta cu pachetul de baza, si o contributie voluntara ce va fi platita de cei ce doresc sa beneficieze de o asigurare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *