Scumpirea gazelor ar putea fi aprobata azi de Guvern

Vesti proaste pentru romani: Cu cat se scumpesc gazele / FOTO: www.rfi.ro

Scumpirea gazelor cu 6% ar putea fi aprobata in sedinta de Guvern de miercuri, 10 iunie.

Guvernul ar putea aproba miercuri majorarea pretului gazelor naturale pentru populatie la 60 de lei/MWh, a declarat miercuri Andrei Gerea, ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri.
“Se va adopta in Guvern o hotarare si veti afla totul. In principiu, stiti foarte bine, cam aceasta va fi progresia, de 6 lei anual. Propunerile initiale au fost mult mai mari si mult mai greu de suportat. Am reusit insa sa-i convingem in discutiile pe care le-am avut (n.r. CE) ca preturile din piata libera vor ajunge sa fie net inferioare graficului care a fost propus initial, deci nu avea niciun rost sa ne grabim noi cu majorarea pretului, mai ales ca acest lucru nu a fost agreat nici de catre furnizorii de gaze. Prima (n.r. majorare) va fi la 60 de lei/MWh”, a declarat ministrul Energiei, citat de Economica.net.
Sedinta de guvern de miercuri s-a amanat cu doua ore si jumatate deoarece Ministerul Justitiei nu a intocmit inca avizele pentru o ordonanta de urgenta care ar urma sa fie dezbatuta, au declarat surse oficiale pentru Agerpres.
Pretul gazului pentru populatie va creste in medie cu circa 5% pe an pana in 2018, potrivit calendarului de liberalizare al pietei reglementate convenit cu FMI, prima ajustare de pret facandu-se la 1 iulie, cand pretul pe care il platesc consumatorii casnici va creste cu circa 6%.
Proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda sedintei Guvernului Romaniei din 10 iunie
I.?? ?PROIECTE DE LEGE
1.?? ?PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului intre Romania si Statele Unite ale Americii pentru imbunatatirea conformarii fiscale internationale si implementarea masurilor FATCA semnat la Bucuresti, la 28 mai 2015
2.?? ?PROIECT DE LEGE privind contributia Romaniei la finantarea fondului Poverty Reduction and Growth Trust3.?? ?PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Cipru privind protectia reciproca a informatiilor clasificate, semnat la Nicosia, la 31 octombrie 20144.?? ?PROIECT DE LEGE pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul meteorologiei5.?? ?PROIECT DE LEGE privind regimul detinerii si utilizarii armamentului din dotare si operatiunile cu arme si munitii in sistemul administratiei penitenciare
II.?? ?PROIECTE DE HOTĂRÂRI
1.?? ?PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *