Se anunta o noua vara cu ambuteiaje spre litoral

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta abia acum ca va scoate la licitatie reabilitarea unui tronson de pe Autostrada Soarelui, in loc sa faca acest lucru in toamna, pentru ca odata cu vremea buna sa se poata apuca de treaba.
CNADNR a anuntat,?miercuri, ca a alocat fondurile necesare pentru inceperea lucrarilor de reabilitare pe Autostrada A2 (Autostrada Soarelui, asa cum a fost “botezata” ea de fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea), tronsonul Drajna-Lehliu, pe o lungime de 40 km.
“A fost realizata o expertiza tehnica ce ofera solutia de reabilitare. In vederea realizarii acestui proiect se va organiza o licitatie publica pentru proiectarea si executia acestui obiectiv cu respectarea termenelor impuse de Ordonanta Guvernului nr. 34/2006”, se arata in comunicatul companiei de drumuri.
Oficialii CNADNR reamintesc faptul ca tronsonul Drajna-Lehliu a fost dat in folosinta in anul 2007, durata de viata a lucrarilor existente fiind de sase ani. Costul lucrarilor se ridica la valoarea de aproximativ 46,5 milioane de lei, bani necesari, conform expertizei, pentru lucrari care constau in frezarea straturilor asfaltice pe o grosime de 12 cm si realizarea straturilor de legatura si a celui de uzura.
Pentru celelalte tronsoane, calea I Bucuresti – Constanta si calea II Constanta – Bucuresti, sunt prevazute lucrari de intretinere periodica si reparatii curente. Directorul general al CNADNR, Catalin Homor, recunoaste cu jumatate de gura ca exista posibilitatea ca traficul sa fie afectat si in timpul sezonului estival. “Reabilitarea acestui tronson este foarte necesara. Avand in vedere ca procesul de licitare la noi ar putea dura conform prevederilor legale pana la 120 de zile, am alocat fonduri pentru DRDP (Directia Regionala de Drumuri si Poduri – n.red.) Constanta, astfel incat aceasta sa inceapa procedura de licitare a proiectului cat mai curand. Cu scuzele de rigoare, cerem intelegere din partea participantilor la trafic, insa drumul necesita o interventie cat mai rapida. Ne asteptam, conform estimarilor noastre, ca traficul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *