Se schimba raportul de forte din Guvern? Premierul Grindeanu isi aduce oamenii la Palatul Victoria, in contextul in care relatiile cu Liviu Dragnea sunt tot mai reci

Premierul si-a plasat o serie de apropiati in posturi guvernamentale, in conditiile in care relatiile cu seful PSD, Liviu Dragnea, par din ce in ce mai reci.
Premierul Sorin Grindeanu incearca sa se inconjoare de oameni de incredere, aducand la Bucuresti persoane cu care a lucrat pe vremea cand era presedinte al CJ Timis. In acest fel, el incearca sa echilibreze raporturile in Executiv, dupa ce in primele luni a numit oameni fideli liderului PSD Liviu Dragnea.
Astfel, l-a pus in functia de director de cabinet al primului-ministru pe Alexandru Chirila, fostul sau consilier de cand Sorin Grindeanu ocupa postul de presedinte al Consiliului Judetean Timis. In urma cu 20 de ani, Alexandru Chirila a lucrat la serviciul secret al Ministerului de Interne, DGIPI.?
?
Simona Teighiu-Jurj a devenit, recent, secretar de stat la Ministerul Economiei. Aceasta este vicepresedintele Orgazanitiei Femeilor Sociale Democrate Timisoara, in varsta de ?35 de ani. Ea ?a fost director economic in cadrul Autoritatii Rutiere Romane. In urmatoarea perioada, Ministerul Economiei ar trebui sa finalizeze o serie de proiecte cruciale pentru guvernare, cum ar fi Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI). In programul de guvernare al PSD se arata ca fondul va fi alcatuit, in principal, din companiile de stat profitabile, iar ?valoarea sa va depasi 10 miliarde de euro.
Comunisti si tinere sperante
Vicepresedintele PSD Timis, Petru Andea a fost numit, recent, secretar de stat la Ministerul Educatiei. Acesta a fost deputat PSD de Timis timp de trei mandate, in perioada 2000-2008 si 2012-2016. Despre Andea, ?presa a scris ca, inainte de 1989, ?a fost un cunoscut lider al organizatiilor studentilor comunisti. In perioada 1975-1983 a fost presedinte al Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania (UASCR) pe Centrul Universitar Timisoara (CUT). Intre anii 1983 si 1987 a fost secretar al Comitetului de partid pe CUT, iar din 1987 pana in septembrie 1989 a indeplinit aceeasi functie pe Politehnica. In 1995 s-a inscris in Partidul Socialist, care a fuzionat in 2000 cu PSDR, iar in 2001 cu PDSR, formand PSD.
De asemenea, timisoreanul Valentin Korman a devenit, recent, ?vicepresedinte al Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Korman este un apropiat al premierului, fiind consilier personal al lui Grindeanu in perioada in care acesta era presedinte al CJ Timis. Oficiul se ocupa de autorizarea, controlul si monitorizarea tuturor jocurilor de noroc, incepand cu Loteria Romana, trecand prin agentiile sau site-urile de pariuri. Oficiul a incasat anul trecut din taxele de licenta si cele de autorizare a jocurilor de noroc acordate pe tipuri de activitati suma de 1,18 miliarde lei.?
O fosta consiliera a premierului Sorin Grindeanu in perioada in care era presedinte al CJ Timis, Eva-Georgeta Andreas, se numara printre propunerile Ministerului Energiei pentru posturile de membri provizorii in consiliul de administratie al Nuclearelectrica.?
Finul a doi parlamentari
Tot din Timis, insa pe filiera ALDE, provine si Iulian Anghelus, finul fostului senator PNL Tiberiu Prodan, dar si finul de cununie al fostului presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, unul dintre apropiatii fostului premier Tariceanu. Anghelus este acum consilier al premierului Grindeanu. ? ?
Executivul nu vrea desfiintarea pragului la abuz in serviciu
Guvernul Romaniei a trimis la Curtea Constitutionala (CCR) un punct de vedere prin care solicita respingerea exceptiei formulate de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodan privind lipsa pragului valoric pentru abuzul in serviciu, preluata de la Ministerul Justitiei. Exceptia de neconstitutionalitate ridicata la CCR se refera la dosarul in care este judecata alaturi de Liviu Dragnea, acuzat de abuz in serviciu. Ministrul Justitiei a confirmat ca punctul de vedere asumat de Guvern a fost intocmit de catre institutia pe care o conduce. Intrebat daca l-a suparat pe Liviu Dragnea punctul sau de vedere, Tudorel Toader a raspuns negativ.?
Dincolo de explicatiile ministrului Justitiei si justificarile sale de natura juridica, acest demers a alimentat speculatiile referitoare la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *