Se schimba regulile ITP-ului: Din 2018, masinile vechi vor fi verificate anual

Concret, autovehiculele vor putea trece de inspectie cel mult cu defecte minore, iar daca va fi vorba de defecte mai grave, acestea vor trebui reparate in maximum 30 de zile. Totodata, actul prevede ca automobilele mai vechi de 12 ani vor necesita anual ITP, scrie avocatnet.ro.
Noile reguli pentru desfasurarea inspectiilor tehnice la masini sunt incluse in Legea nr. 260/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica. Documentul a aparut saptamana trecuta in Monitorul Oficial, astfel ca se va aplica de la 20 mai 2018.
In urma fiecarei verificari tehnice, autovehiculele vor trece de inspectie doar daca au, in cel mai rau caz, defecte mici. Mai exact, “in cazul in care la inspectia tehnica periodica se constata doar deficiente minore, se considera ca inspectia a fost trecuta, iar vehiculul nu mai este supus din nou inspectiei”, scrie in actul normativ.
Insa daca la verificari vor fi gasite defecte majore sau defecte periculoase, masinile nu vor trece de inspectie si proprietarii vor fi nevoiti sa le repare in cel mult 30 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *