Se schimba regulile la transferurile internet banking sau mobile banking. Amenzi de 3500 de lei pentru cine le incalca

Potrivit noi modificari firmele, PFA-urile, intreprinderile individuale sau? familiale si alte entitati cu sau fara personalitate juridica nu mai pot transfera bani cu ajutorul internet banking sau mobile banking, catre persoanele fizice, decat daca prezinta documente justificative legale, conform legii nr. 344/2018 privind modificarea si completarea legii nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar, lege ce a fost publicat in Monitorul Oficial si care a intrat in vigoare din data de 6 ianuarie 2019.
(…) in cazul operatiunilor efectuate prin instrumente de plata cu acces la distanta, persoanele prevazute la art. 1 alin. (1) pot transfera sume din contul lor in contul persoanelor fizice, cu conditia existentei documentelor justificative legale in evidenta platitorilor”, se arata in expunerea de motive care a insotit Legea nr. 344/2018.?
Potrivit aceluiasi document, nerespectarea acestor prevederi se considera contraventie si se? sanctioneaza cu amenzi de la 3.000 de lei la 4.500 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *