Sebastian Ghita relanseaza o problema ingropata oficial in 2012: Laura Codruta Kovesi, acuzata iar de plagiat. Cine minte?

Membrii Consiliului National de Etica, dar si fostul ministru al Educatiei de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, se indoiesc de capacitatea lui Sebastian Ghita – in 2012 un simplu afacerist, iar astazi urmarit penal in mai multe dosare – de a falsifica un raport pe baza caruia sefa DNA, Codruta Kovesi, a primit verdict de neplagiat in teza sa de doctorat.
Senatorul Sebastian Ghita, urmarit penal in mai multe dosare instrumentate de procurorii Directei Nationale Anticoruptie a sustinut, intr-un autodenunt ca este autorul raportului pe baza caruia Consiliul National de Etica (CNE) a analizat si a dat verdict de neplagiat in cazul tezei de doctorat a sefului DNA, Codruta Kovesi. “In momentul in care s-a pus plagiatul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, pentru a o proteja la acel moment pentru ca toti credeam ca face un bine in Romania, am luat decizia ca acel raport, in baza caruia Consiliul (National de Etica – n.r.) din minister a decis ca teza nu este plagiata, am luat decizia sa il schimbam, sa il falsificam. Mai multi demnitari ai statului roman impreuna cu mine. Dansa (Laura Codruta Ko?vesi – n.r.) avea cunostinta de ceea ce faceam noi (…) Acea co?misie nu a facut nimic si acel raport vine si spune ca teza Laurei Codruta Kovesi nu este un plagiat si eu pot sa spun ca acea comisie nu s-a intrunit niciodata, iar raportul a fost scris in Guvernul Romanieia”, a sustinut Ghita citat de Agerpres. Kovesi a negat aceste acuzatii.
Ghita, om de afaceri si de stiinta
Raportul final al CNE, ministrul Educatiei de la acea vreme si membrii Consiliului National de Etica pe care RL i-a consultat nu sustin teoria senatorului Sebastian Ghita. Sesizarea privind un posibil plagiat in teza de doctorat a Codrutei Kovesi a fost primita de catre CNE in mai 2012. La acea data, profesorul Horia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *