Secretarul general NATO: “Romania este un exemplu pentru ceilalti aliati”

de Sorina Ionasc Publicat la: 02.07.2015 12:51 Ultima actualizare: 02.07.2015 13:15

Dupa ce s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat ca Romania este un exemplu pentru celelalte state membre, in primul rand datorita cresterii economice, reducerii deficitului si investitiilor in aparare.

Secretarul general al NATO a laudat Romania ca partener strategic, spunand ca tara noastra este un exemplu pentru ceilalti aliati.
“Romania este un aliat foarte hotarat, NATO se bazeaza pe Romania, iar Romania se poate baza pe NATO. Sunteti gazda unei parti importante a sistemului de aparare antiracheta al NATO. Apreciem angajamentul continuu, contribuiti la sustinerea partenerilor si la securitatea la Marea Neagra.? Ati luat decizii dificile care au redus deficitul si au incurajat cresterea economica si o investitie mai mare in aparare.? Romania a fost capabila sa aiba o politica fiscala responsabila si sa creasca bugetul apararii. Romania este un exemplu pentru ceilalti aliati”, a declarat Jens Stoltenberg.

In plus, secretarul general al NATO a criticat si actiunile Rusiei, care “incearca sa schimbe frontiere prin forta”.
“Vedem o Rusie tot mai agresiva, care incearca sa schimbe cu forta granitele. Vedem cresterea extremismului si provocari care nu cunosc granite, cum ar fi atacurile cibernetice si restrictiile de energie”, a mai spus oficialul NATO.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, face joi o vizita …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *