Secretul longevitatii liliecilor a fost descoperit de cercetatorii britanici.

Cercetatorii britanici au descoperit secretul longevitatii liliecilor: hibernare, discretie si genetica, relateaza Mediafax.
Liliecii reprezinta una dintre cele mai longevive specii de pe Pamant. Ei s-au diversificat atat de mult, incat reprezinta aproape 20% din totalul speciilor de mamifere, sunt singurele specii de mamifere care si-au dezvoltat capacitatea de a zbura si printre putinele care dispun de un sonar, informeaza AFP.
Aceste animale reprezinta si o sfidare a legilor naturii, care par sa indice o corelatie stransa intre masa corporala si longevitate. Dintre toate speciile de liliac, liliacul lui Brandt (Myotis brandtii) detine recordul in ceea ce priveste speranta de viata – 41 de ani.
Altfel spus, un animal atat de mic, care are o greutate de doar 4-8 grame la varsta adulta, poate sa traiasca la fel de mult ca o vaca sau un cal si rivalizeaza din acest punct de vedere cu delfinii.
Cercetatorii au analizat genomul liliacului lui Brandt si au descoperit o serie de adaptari genetice care ar putea sa explice talia redusa a animalului si longevitatea sa exceptionala.
Acest liliac insectivor a dezvoltat intr-adevar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *