Sedinta Camerei referitoare la cererea DNA in cazul lui Eugen Bejinariu, reprogramata pentru lunea viitoare UPDATE

UPDATE?Sedinta Camerei Deputatilor in care trebuia sa se discute cererea DNA de efectuare a urmaririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost suspendata luni din lipsa de cvorum. Biroul permanent a stabilit ca aceasta sa fie reprogramata saptamana viitoare.
Presedintele Camerei, Florin Iordache, a anuntat ca doar 130 de deputati din totalul de 353 si-au inregistrat luni prezenta. “In acest moment si-au inregistrat prezenta 130 de colegi, neavand cvorumul de 177 suspendam sedinta”, a spus Iordache.
Biroul permanent s-a intrunit si a decis ca sedinta Camerei sa fie reprogramata pentru lunea viitoare de la ora 15.00, a precizat secretarul acestui for, Marcel Ciolacu.
UPDATE Deputatul PSD Eugen Bejinariu a declarat, luni, ca le-a cerut colegilor parlamentari sa voteze conform constiintei, afirmand ca nu intentioneaza sa demisioneze din Parlament, deoarece este nevinovat.
“I-am rugat pe colegii mei sa se uite pe materialul probator si sa dea un vot conform constiintei fiecaruia”, a afirmat Bejinariu, dupa audierea sa in Comisia juridica.
El a spus ca nu il surprinde decizia deputatilor din Comisia juridica de a da un aviz favorabil in privinta cererii de urmarire penala. “Este decizia colegilor mei, mergem mai departe. Nu ma surprinde nimic, deoarece Comisia juridica da, in general, un vot pe forma si nu pe continutul dosarelor sau referatului transmis de procurori”, a adaugat deputatul.
Bejinariu a aratat ca nu intentioneaza sa demisioneze din functia de deputat, asa cum au solicitat liberalii, deoarece se considera nevinovat. “De ce sa demisionez cand acuzatiile de abuz in serviciu nu mi se par relevante, tinand cont ca toate acele documente pe care le-am semnat alaturi de alti ministri aveau toate avizele de la Ministerul Justitiei, Consiliul Legislativ (…). Nimeni nu a spus niciodata ca nu este asa”, a sustinut Bejinariu.
UPDATE Comisia juridica a Camerei Deputatilor au dat luni raport favorabil cererii procurorilor in cazul deputatului Eugen Bejinariu, in favoarea cererii procurorilor votand 11 deputati, cinci impotriva, iar doi s-au abtinut.
“Rezultatul este urmatorul: pentru inceperea urmaririi penale au votat 11 colegi, impotriva cinci si doua abtineri. In total, 19 buletine care au fost impartite”, a declarat vicepresedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica.
Directia Nationala Anticoruptie a cerut la inceputul saptamanii aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu, in dosarul “Microsoft 2”, fiind suspectat de abuz in serviciu dupa ce, in perioada 2003-2004, cand a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ar fi initiat si sustinut hotararile de Guvern privind licentele Microsoft pentru scoli.?
Eugen Bejinariu s-a aflat, joi, la Comisia juridica, pentru a-si studia dosarul. El a spus la final ca nu a comis niciun abuz in serviciu si, ca ministru delegat al Secretariatului General al Guvernului, a fost mandatat imperativ sa semneze contractul privind licentele Microsoft pentru scoli.
“Am vazut in referatul procurorilor ca exista o acuzatie ca as fi savarsit o infractiune de serviciu. Din punctul meu de vedere, nu am comis niciun abuz in serviciu, in sensul ca am initiat proiecte de HG, caci era atributul meu sau al oricarui ministru, ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *