Sedinta de Guvern dupa intalnirea Dancila-Iohannis. Joi este ultima zi in care se mai pot emite ordonante de urgenta

Sedinta Guvernului este programata pentru ora 13.00, conform agendei anuntate de catre Executiv, nefiind cunoscuta ordinea de zi.
Anuntul convocarii sedintei de Guvern de joi a fost facut de catre purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu, marti, la finalul primei sedintei din aceasta saptamana.
“Tematica si ordinea de zi o putem comunica doar in ziua sedintei de Guvern, in functie de avizele pe care le primesc actele care vin spre aprobare”, a spus Barbu.
Intrebat de ce au loc doua sedinte de Guvern in aceeasi saptamana, purtatorul de cuvant a explicat ca era urgenta adoptarea unei Ordonante privind deseurile, astfel ca s-a convocat o sedinta in ziua de marti.?
Sesiunea extraordinara a Parlamentului ar urma sa se incheie joi. Biroul permanent al Senatului, convocat prin SMS la ora 18.00
Cele doua sedinte convocate de Guvern in aceasta saptamana au loc?pe fondul informatiilor privind posibilitatea adoptarii unei Ordonante de Urgenta privind aministierea si gratierea unor fapte de coruptie. Joi se incheie si sesiunea extraordinara a Parlamentului, astfel ca doar astazi Guvernul mai poate emite ordonante de urgenta.?Conform articolului 115 din Constitutie, “Ordonanta de urgenta intra in vigoare numai dupa depunerea sa spre dezbatere in procedura de urgenta la Camera competenta sa fie sesizata si dupa publicarea ei in Monitorul Oficial al Romaniei. Camerele, daca nu se afla in sesiune, se convoaca in mod obligatoriu in 5 zile de la depunere sau, dupa caz, de la trimitere. Daca in termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizata nu se pronunta asupra ordonantei, aceasta este considerata adoptata si se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea in procedura de urgenta”.
Miercuri, premierul Viorica Dancila a mers la Palatul Cotroceni, la solicitarea sefului statului. Intalnirea dintre premierul Viorica Dancila si presedintele Klaus Iohannis a durat?40 de minute, niciunul dintre cei doi oficiali nefacand declaratii la finalul acesteia.
Guvernul a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca premierul Viorica Dancila si presedintele Klaus Iohannis au discutat? pe tema Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, atat in ceea ce priveste stadiul pregatirii dosarelor, cat si referitor la aspectele tehnice, de infrastructura si program, in comunicatul transmis de Executiv neexistand nicio referire la legislatia penala. Din partea Administratiei Prezidentiale nu a existat nicio informare privind discutiile dintre presedinte si premier.
Informatiile privind intentia Guvernului de a adopta o Ordonanta de Urgenta privind amnistia si gratierea au aparut inca de la sfarsitul saptamanii trecute, dar au fost negate de catre liderii coalitiei de guvernare.
Calin Popescu Tariceanu a sustinut, luni seara, la TVR; ca aceste informatii au fost a”aruncate in presa”, iar a”foarte multi musca subiectul”. Liderul ALDE a afirmat insa ca o?Ordonanta de Urgenta pentru amnisite si gratiere s-a mai dat pe vremea Guvernului Nastase, iar ideea nu este de neconceput, dar o astfel de masura trebuie analizata daca este oportuna sau nu. a”Primul lucru pe care vreau …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *