Sedinta de Guvern privind abrogarea OUG pentru modificarea Codurilor, programata duminica la ora 14

Ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor penale va fi abrogata duminica, in sedinta de guvern, a anuntat premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria. Sedinta este programata pentru duminica, la ora 14:00.?
“Dincolo de mitinguri, si am urmarit cu atentie ceea ce s-a intamplat in toata tara, ideea este ca s-a creat un clivaj in societate (…) Am luat cateva decizii: maine (duminica – n.r.) vom face in regim de urgenta o sedinta de Guvern pentru abrogarea acestei ordonante de urgenta”, a declarat Sorin Grindeanu, sambata seara.
Premierul a precizat ca folosest termenul de “abrogare” pentru ca acesta a fost folosit de catre presedintele Iohannis, insa Guvernul urmeaza sa stabileasca exact procedura care va fi folosita.
Grindeanu a invitat partidele la consultari pentru a “trimite” un proiect de lege catre Parlament “pentru punerea in concordanta a deciziilor CCR cu cadrul legal”.
“Este nevoie, totusi, sa avem concordanta intre ceea ce inseamna deciziile CCR si cadrul legal. O sa demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR si de la forma pe care o avem, excluzand poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel incat, dupa un dialog pe care sper sa-l am – folosesc acest prilej pentru a lansa aceasta invitatie la dialog, in cel mai scurt timp sa trimitem proiect de lege catre Parlament pentru punerea in concordanta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *