Sedinta de guvern, marti, la ora 12.00 UPDATE

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sedinta de guvern a fost anuntata pe site-ul gov.ro, pentru marti, ora 12.00. In mod normal, sedintele de guvern au loc joia sau miercurea, insa premierul Viorica Dancila va fi plecata in Israel, potrivit informatiilor aparute in ultimele zile, dar inca neconfirmate oficial pe agenda premierului.
Vizita Vioricai Dancila in Israel vine in contextul adoptarii de catre guvern a unui memorandum privind inceperea demersurilor pentru mutarea ambasadei Romaniei de la la Tel Aviv la Ierusalim.?
Anuntul privind adoptarea acestui memorandum a starnit reactia dura a presedintelui Klaus Iohannis, care a declarat ca mutarea ambasadei ar contravine dreptului international. Ulterior, seful statului a revenit, spunand ca guvernul a vrut de fapt o platforma de discutie pe acest subiect si ca asteapta sa ajunga memorandumul la Cotroceni.
Ordinea de zi a sedintei de guvern

Guvernul va aproba in sedinta de marti acordarea cu titlu gratuit a unor cantitati de produse ca ajutoare umanitare interne de urgenta, pentru protectia populatiei afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din judetele Teleorman si Vrancea.
Tot marti, Guvernul va adopta, printr-o hotarare, protocolul intre MAI roman si MAI din Bulgaria, semnat la 3 octombrie 2017, la Varna, pentru implementarea Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Bulgaria privind readmisia cetatenilor proprii si a strainilor, semnat la Bucuresti, la 23 iunie 2000.
Executivul va adopta si un memorandum avand ca tema aprobarea negocierii si a semnarii Acordului intre Guvernul Romaniei si Sfantul Scaun privind colaborarea si recunoasterea reciproca in domeniul invatamantului universitar.
Un alt memorandum aflat pe agenda Executivului vizeaza aprobarea unui acord de principiu privind contractarea de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare a unui imprumut pentru politici …

spot_imgspot_img