Sedinta de urgenta la Parlament. Conducerea Camerei Deputatilor se reuneste in aceasta dimineata

Postat la: 22.07.2012 10:52 Ultima actualizare: 22.07.2012 11:04

Mediafax Foto/Gabriel Petrescu
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor se va reuni in sedinta astazi, la ora 11.30. Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu? Zgonea a declarat, pentru gandul, ca sedinta a fost convocata pentru stabilirea unui punct de vedere catre Curtea Constitutionala, referitor la contestatia PDL privind prelungirea programului de votare si conditiile de desfasurare a referendumului.
“Termenul pentru transmiterea punctului de vedere la Curtea Constitutionala expira astazi. Nu am vrut sa trimit un punct de vedere in nume personal, asa cum facea Roberta Anastase si sa zica lumea ca ma cheama Roberta Anastase”, a declarat Zgonea.
Contactat de Mediafax, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a precizat ca democrat-liberalii au contestat? un punct din hotararea Parlamentului adoptata dupa suspendarea presedintelui Traian Basescu potrivit caruia “in situatia in care Curtea Constitutionala va stabili ca nu au fost indeplinite conditiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul Romaniei va lua act de hotararea acesteia si va decide asupra procedurii de urmat”.
“Am depus aceasta sesizare pentru ca hotararea Parlamentului este foarte ambigua. E un lucru anormal si lasa deschisa posibilitatea ca Parlamentul sa decida peste Curtea Constitutionala”, a declarat Toader.
Contestatia PDL urmeaza sa fie solutionata marti de Curtea Constitutionala.
PDL a depus, joi, trei contestatii la Curtea Constitutionala referitoare la modificarile ordonantelor privind referendumul si atributiile CC si la Legea care prevede ca programul de vot la referendum se stabileste prin hotarare de guvern, a anuntat vicepresedintele PDL Sever Voinescu.
“PDL a depus o contestatie pe legea care aproba ordonanta privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *