Sedinta extraordinara la Guvern pentru aprobarea proiectelor Codurilor fiscale

Guvernul se va reuni joi, la ora 11,00, in sedinta extraordinara, pentru aprobarea proiectelor Codului fiscal si Codului de procedura fiscala, potrivit AGERPRES.

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, la inceputul sedintei saptamanale a Executivului, ca membrii Cabinetului vor avea joi o noua intalnire pentru dezbateri asupra formei finale a Codurilor fiscale.
“In primul rand trebuie sa finalizam cele doua proiecte, Codul fiscal si Codul de procedura fiscala. Am lucrat si astazi cu toata echipa de la Ministerul de Finante, dar, ca de obicei, procedurile ne omoara, pe la ministere, pe la diverse lucruri. Asa incat va dau o veste in direct (…): maine, la ora 11,00, avem din nou sedinta de guvern, numai cu cele doua proiecte”, a declarat premierul.
Ponta le-a cerut ministrilor care nu au avizat inca cele doua proiecte sa urgenteze procedurile in acest sens.
“Si cei care inca nu ati dat avizul formal pana maine (n.r. joi) il dati, cei care aveti observatii sau propuneri maine le discutam si decidem ce intra, ce nu intra in Cod. Important e, domnule secretar general, maine la ora 11,00 sedinta de guvern doar cu cele doua proiecte. Din ce am vazut, stadiul este aproape final, insa procedurile ne ucid. Si, daca nu o sa ne miscam noi mai repede, o sa stam dupa proceduri si dupa hartii care se plimba intre ministere. Deci, asta-seara, la Finante, va duceti sa vedeti daca mai aveti observatii, daca sunt lucruri pe care nu va intelegeti cu cei de la Finante, maine le avem in sedinta de guvern. Si cei care ati fost de acord – cei mai multi ministri ati fost de acord, dar nu ati dat semnatura – puneti semnatura pe avizul pentru Cod”, a spus premierul.
El le-a cerut reprezentantilor de la Finante sa puna pe site-ul ministerului forma finala a celor doua proiecte.
“De asemenea, maine, dupa sedinta de guvern, vreau inca o data, la Finante, sa puneti forma finala pe site. (…) Important este ca cei interesati sa aiba textul maine, dupa sedinta de la ora 11,00. Si sa mearga la Consiliul Legislativ toate procedurile, pentru ca saptamana viitoare sa fie pe masa Senatului cele doua proiecte. Daca ne mai scapa, ca nu exista munca perfecta, aveti si la Senat si la Camera Deputatilor ocazia, in dezbaterea cu senatorii si deputatii, sa aduceti imbunatatiri daca in acest proces indelungat este vreo scapare”, a mai afirmat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *