Sedinte ale Birourilor de la Senat si Camera marti, deputatii ar putea discuta miercuri Legea CC

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Departamentul Politic Postat la: 17.07.2012 09:27 Ultima actualizare: 17.07.2012 09:39

Mediafax Foto
Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a convocat Biroul Permanent al acestui for legislativ pentru marti, astfel incat miercuri deputatii sa se poata intruni in sesiune extraordinara pentru a dezbate modificarile aduse Legii CC, Senatul avand de asemenea programata marti reunirea Biroului Permanent.
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a convocat Biroul Permanent al acestui for legislativ pentru stabilirea ordinii de zi a sesiunii extraordinare din aceasta saptamana, se arata intr-un comunicat de presa al Camerei.
„Am hotarat convocarea Biroului Permanent pentru maine (marti – n.r.), 17 iulie, la ora 13:00, astfel incat miercuri, la ora 10:00, sa ne putem intruni in sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor, pentru a dezbate modificarile aduse Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale. Avem Ordonanta de Urgenta a Guvernului 38/2012, avem si o hotarare a Curtii Constitutionale nr. 727/2012 referitoare la Legea privind modificarea art. 27 alin. (1) din Legea nr. 47/1992. Este de datoria noastra sa punem in acord aceste acte printr-o lege clara si cuprinzatoare”, a precizat Valeriu Zgonea, conform sursei citate.
Presedintele Camerei Deputatilor poate convoca Biroul Permanent in baza articolului 32 din Regulament. Astfel, presedintele Camerei Deputatilor convoaca Biroul Permanent, care cere convocarea in sesiune extraordinara a Camera Deputatilor si intocmeste proiectul ordinii de zi pentru aceasta sesiune.
Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis, in 9 iulie, sesizarea de neconstitutionalitate formulata de 67 deputati apartinand Grupului parlamentar al PDL si a constatat ca solutia legislativa care exclude de la controlul de constitutionalitate hotararile Parlamentului care afecteaza valori si principii constitutionale este neconstitutionala. Decizia este definitiva si general obligatorie, ea fiind publicata joi.
Si Senatul are programata, marti, la ora 13.00, sedinta Biroului Permanent. De la ora 14.00 sunt prevazute lucrari in comisiile permanente ale Senatului, conform unui …

spot_imgspot_img