Sedinte incrucisate USR si PLUS pentru alianta la europarlamentare. Dacian Ciolos deschide lista comuna a candidatilor

UPDATE?Dacian Ciolos a fost prezent sambata la intalnirea USR, unde se discuta despre participarea pe liste comune USR – PLUS la alegerile europarlamentare din luna mai.
In Comitetul Politic al USR de sambata au aparut si primele nemultumiri ale unor membri legat de candidaturile la europarlamentare alaturi de PLUS, din cauza faptul ca lista comuna este deschisa de Dacian Ciolos, au declarat surse politice pentru Mediafax.
Ultima varianta a listei comune PLUS-USR este: Dacian Ciolos (PLUS), Cristian Ghinea (USR), Dragos Pislaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Nicolae Stefanuta (USR), Dragos Tudorache (PLUS). Lista inca nu a fost votata in sedinta Comitetului Politic al USR, au precizat sursele citate.
Dacian Ciolos spune ca nu el a cerut sa fie cap de lista, ci a fost oferta USR.
“A fost solicitarea USR. Eu sunt dispus sa ies de pe liste daca este nevoie. Nu tin cu orice pret, dar a fost, intre altele solicitarea USR. Trebuie sa obtinem un rezultat foarte bun”, a spus Dacian Ciolos la sedinta USR.
Intrebat daca se pune problema sa nu mai fie cap de lista, Dacian Ciolos a raspuns: “Orice se poate discuta”.
La randul sau, presedintele USR, Dan Barna, care in prima parte a zilei a fost la sedinta Consiliului National al PLUS, pentru a discuta despre o alianta a celor doua formatiuni pentru alegerile europarlamentare, a spus ca o eventuala lista comuna va fi deschisa de Dacian Ciolos.
“In variantele pe care le avem acum in discutie Dacian Ciolos deschide lista. Este pe pozitia 1 la PLUS si, evident din combinarea celor doua liste, probabil Dacian Ciolos va fi pe primul loc”, a spus Dan Barna.
Intrebat cum raspunde acuzatiilor din USR potrivit carora nu a negociat in interesul USR aceasta alianta electorala, Barna a spus: “Si aceasta alianta, ca orice alianta pe care a avut-o Romania din “89 incoace se poate si ar fi putut fi negociata in mii de feluri. Ceea ce face aceasta alianta este sa deschida pentru prima data o oportunitate reala pentru alegeri din 2020, o alternativa reala pentru Romania. De fapt, argumentul principal pe care si eu, si Dacian Ciolos il avem in vedere in aceste negocieri este sa construim speranta de care Romania are atata nevoie si din acest punct de vedere negocierile sunt in pozitia in care trebuie sa fie”.
______
“Sunt 50% sanse ca USR si PLUS sa ia sambata o decizie, dar chiar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *