Sefa FMI avertizeaza Grecia: Rabdarea noastra se apropie de final

Sefa FMI si?Varoufakis, ministrul de Finante al Greciei / FOTO: guardian.co.uk

Grecia trebuie sa puna in practica reformele promise si sa evite intrarea in incapacitate de plata, a declarat directorul executiv al FMI, Christine Lagarde, care a avertizat ca rabdarea creditorilor externi in ceea ce priveste actiunile guvernului de la Atena se apropie de final.

Directorul FMI a avertizat ca rabdarea creditorilor internationali ai Greciei fata de guvernul format de partidul de extrema stanga Syriza se apropie de sfarsit, iar luna de miere se va incheia in curand, scrie ZF.ro.
“Ce trebuie sa se intample acum este ca guvernul de la Atena, care are anumite viziuni politice, sa livreze masurile, instrumentele, reformele prin care sa atinga obiectivele convenite de Grecia alaturi de comunitatea internationala: restabilirea echilibrului, imbunatatirea economiei si sa ne asiguram ca, intr-una dintre aceste zile, Grecia va reaccesa pietele financiare de una singura, fara sprijin”, a declarat Lagarde intr-un interviu pentru Financial Times.
De asemenea, Lagarde a afirmat ca guvernul trebuie sa lase politica deoparte si sa duca la indeplinire reformele promise.
Directorul FMI a avut o intrevedere cu ministrul grec de finante Yanis Varoufakis in timpul intalnirilor de primavara ale Fondului Monetar International si Bancii Mondiale desfasurate saptamana trecuta la Washington, in SUA.
Declaratiile lui Lagarde vin in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *