Seful Comisiei SIE: Daca facem sacrificii pentru refugiati, Europa sa ne respecte si sa ne primeasca in Schengen, riscul terorist e minim

de Cristian ANDREI Publicat la: 09.09.2015 17:02 Ultima actualizare: 09.09.2015 17:02

Presedintele Comisiei SIE, Mihaita Calimente, a declarat ca Romania ar trebui sa conditioneze primirea cotei de refugiati de acceptarea sa in spatiul Schengen.

Acceptarea Romaniei in spatiul Schengen sa fie conditia pentru acceptarea refugiatilor, este pozitia presedintelui Comisiei SIE, Mihaita Calimente.
“Lucrurile ar fi normale, daca Romania ar fi membra a spatiului Schengen. Altfel, ceea ce a spus presedintele Iohannis este valabil, adica trebuie respectate pentru tarile care nu sunt membre Schengen cotele pe care fiecare tara le-a propus. Daca se va dori altceva, cred ca Romania va trebui cu tarie sa sustina admiterea tarii noastre in Schegen in asa fel incat sa putem indeplini dorintele pe care le are UE vizavi de noi”, a declarat pentru gandul Calimente.

Acesta a adaugat ca i se pare “absolut normal sa fim in Schengen” cand ni se cere sa avem “comportament de tara Schengen.Presedintele Comisiei SIE a subliniat: “daca facem sacrificii materiale si Europa trebuie sa ne respecte si sa avem aceleasi drepturi ca ceilalti europeni, sa nu mai fim considerati europeni de mana a doua”.In privinta riscului terorist, presedintele Comisiei SIE a spus ca acesta este minim.”Daca nu o sa fim primiti, sa ramanem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *