Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, avertizeaza ca actiunile NATO la frontierele Rusiei sunt considerate provocatoare

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov a declarat ca actiunile NATO in apropierea frontierelor ruse au un caracter provocator si destabilizator, potrivit RIA Novosti, citeaza Agerpres.

“Actiunile intreprinse de Alianta in regiuni adiacente frontierelor ruse au, fara dubii, un caracter provocator si destabilizator”, a insistat Lavrov, referindu-se la desfasurarea de contingente militare suplimentare in Polonia si statele baltice. “Intre altele, se duc discutii cu privire la posibilitatea unor prezente similare a aliatilor in alte tari din Europa de Est, in special in Bulgaria si Romania”, a spus el.

Seful diplomatiei Moscovei a plasat in categoria de actiuni provocatoare si “realizarea consecventa de catre tari membre separate ale blocului a planurilor nationale de modernizare a fortelor armate si construirea de noi infrastructuri militare, precum si cresterea semnificativa a numarului si amplorii exercitiilor in apropierea frontierelor noastre”.

“O deosebita ingrijorare suscita constructia in continuare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *