Seful Politiei din pantelimon, cercetat de DNA pentru luare si dare de mita si furt calificat

Seful Politiei orasului Pantelimon, Alexandru-Adrian Sovar, este cercetat de DNA, sub control judiciar,?pentru infractiunile?de luare de mita, furt calificat si dare de mita.
Anchetatorii spun?ca exista date si aspecte care contureaza suspiciunea rezonabila, potrivit careia, Sovar a primit, in luna iulie 2013, suma de 600 de dolari USD de la o persoana care era cercetata penal pentru comiterea infractiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, sub influenta bauturilor alcoolice. Banii au fost primiti pentru ca, din prisma atributiilor de sef al Politiei Orasului Pantelimon, sa ajute persoana respectiva sa obtina o solutie favorabila in acel dosar penal.
Ulterior, in aceeasi luna, in sediul Politiei orasului Pantelimon, jud. Ilfov, Sovar i-a dat 300 de dolari USD, unui subofiter de politie aflat in subordinea sa, pentru a o ajuta pe persoana mentionata in dosarul penal in care era cercetata pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, sub influenta bauturilor alcoolice.
Conform DNA, la data de 14 mai 2014,?Alexandru-Adrian Sovar, in timpul unui dialog inregistrat ambiental in cauza, a luat ceasul de mana detinut de denuntator si a refuzat sa-l restituie.
Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul Sovar Alexandru-Adrian trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:
a) sa se prezinte la Directia Nationala Anticoruptie sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de cate ori este …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *