Seful Senatului, indemn la boicotarea Justitiei: Fac un apel catre parlamentarii din ambele Camere sa refuze sa se mai pronunte asupra cererilor DNA

Seful Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a facut, duminica, un apel catre parlamentarii din ambele camere sa refuze sa se pronunte asupra vreunei cereri venite din partea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
Intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Senatului si pe pagina de Facebook, Tariceanu sustine ca “DNA nu mai slujeste de mult Justitia, ci a devenit un instrument pentru anihilarea adversarilor politici”.
“Este binecunoscuta pozitia mea potrivit careia DNA nu mai slujeste de mult Justitia, ci, in spatele paravanului luptei necesare si legitime cu coruptia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijeaza pe cai oculte activitatea acestei institutii”, sustine Tariceanu.
In opinia sa, cu doar doua luni inainte de alegerile parlamentare, revin in antentia procurorilor anticoruptie intamplari care au avut loc urma cu cinci – opt ani.
“Scenariul din campania electorala pentru alegerile locale, cand DNA a scos in public cu surle si trambite mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instante sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care si-au atins atunci scopul eliminarii din cursa a unor candidati nedoriti si incomozi, se repeta acum inaintea campaniei pentru alegerile parlamentare. Intamplari vechi, petrecute cu cinci, sase, sapte sau opt ani in urma,?revin tocmai acum in atentia procurorilor de la DNA, coincidenta, cu doar doua luni inainte de alegeri. Asa cum n-am crezut vreodata in arestarile facute vineri, tot astfel nu am incredere in acest mod de operare al DNA”, mai sustin el.
In acest context, face apel catre parlamentari sa refuze, pana la finalul legislaturii, sa se pronunte asupra cererilor venite de la DNA.
“Daca dosarele respective au asteptat atatia ani, inseamna ca nu este nicio urgenta si ele pot sa mai astepte ca viitorul Parlament sa se pronunte”, mai precizeaza Tariceanu.
El sustine ca apelul sau “nu are niciun fel de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *