Seful Tel Drum, Petre Pitis, chemat, din nou, la DNA pentru perchezitia calculatoarelor firmei

Directorul general Tel Drum, Petre Pitis, a venit, marti, la DNA, pentru a asista la perchezitia informatica a calculatoarelor ridicate de procurori. La intrarea in sediul parchetului, el a afirmat ca licitatia pentru statiile mobile de mixturi asfaltice a fost facuta conform Ghidului, scrie Mediafax.

“Din punctul nostru de vedere, licitatia a fost intocmita conform Ghidului. (…) Conform Ghidului, eram obligati sa facem licitatie publica, ceea ce am si facut. Licitatia publica a fost publicata pe site-ul AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale- n.red.). Putea participa si firma producatoare si orice alta firma. (…)Eu nu pot sa va spun decat ca in acel proiect erau mai multe componente.
Statia (mobila pentru mixturi asfaltice – n.red.) era una dintre componentele proiectului. Noi am scos la licitatie intreg proiectul. Nu am detalii despre firma care a castigat, cat a cheltuit pentru fiecare componenta a proiectului”, a spus Pitis, referitor la acuzatiile care i se aduc, conform carora a simulat procedura prin care a achizitionat statia mobila de preparare mixturi asfaltice.

Petre Pitis a venit la sediul central al DNA pentru a asista la perchezitia calculatoarelor, care au fost ridicate la perchezitii, in urma cu cateva zile. El s-a declarat increzator ca anchetatorii nu au ce probe compromitatoare sa gaseasca in unitatile informatice.

“Nu cred ca vor fi gasite probe impotriva mea. Depinde ce pot interpreta dumnealor. Noi consideram ca procedura de incheiere a contractului cu AFIR a fost perfect legala si a respctat normele ghidului de procedura. Poate solicitam un expert, care sa ne spuna parerea lui. Parerea noastra si a firmei de consultanta este ca s-au respectat toate normele”, a explicat directorul general Tel Drum.

Pitis a mai spus ca este actionar majoritar al companiei Tel Drum, el avadn 50% dinte actiuni, iar de cand a preluat societatea, in 2007, Liviu Dragnea nu a avut nicio implicare.

“Detin 50% dintre actiunile Tel Drum. Mai sunt alti cinci actionari. Intre acestia nu se numara si nu s-a numarat Liviu Dragnea, din 2007, de cand conduc eu firma. El nu a avut nicio legatura cu firma, din 2007, de cand eu conduc aceasta societate. Nu avem o relatie personala, nu l-am intalnit nici cand era presedinte la Consiliul Judetean, nu a semnat dumnealui contractele din parte Consiliului Judetean pe care le-am castigat la licitatie. Erau semnate de domnul vice-presedinte al CJ”, a mai spus sursa citata.

Director general Tel Drum, Petre Pitis, directorul adjunct, Nedea Florea, si un angajat al firmei, Mircea Visan, sunt cercetati de DNA pentru obtinere pe nedrept de fonduri europene, alaturi de ei fiind anchetat si Ioan Florian, reprezentant al firmei WFA IMPEX SRL. Prejudiciul se ridica la peste patru milioane lei, conform DNA.
Firma Tel Drum, in calitate de persoana juridica, este cercetata pentru obtinere pe nedrept de fonduri europene, iar WFA Impex SRL pentru complicitate la aceasta infractiune.
Acuzatiile concrete sunt de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si complicitate la aceasta infractiune.
Cauza a fost deschisa la sesizarea Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, existand suspiciuni cu privire la activitatea unor firme, care, in cursul anului 2016, ar fi folosit o schema de obtinere ilicita de fonduri europene prin supraevaluarea pretului unor utilaje.
Este vorba despre achizitionarea de catre Tel Drum a unei “statii mobile de mixturi asfaltice pentru cresterea competitivitatii economice a SC Tel Drum SA”, finantarea provenind din fonduri europene, achizitie facuta in 2015. Ulterior, in 2016, in urma depunerii cererii de rambursare, firma a primit din fonduri europene suma de 4.170.462,5

“A rezultat ca, in cadrul proiectului prin care a primit finantare din bani europeni, SC Tel Drum SA, prin reprezentantii sai Visan Mircea si Petre Pitis si cu ajutorul persoanei juridice WFA Impex SRL si a lui Neda Florea si Ion …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *