Senator PNL, despre Comisia Rosia Montana: Dam o aparenta de democratie unor decizii pe care ministrii le iau prin birouri

de Departamentul Corespondenti – Mediafax Publicat la: 26.09.2013 16:28 Ultima actualizare: 26.09.2013 16:29

Senatorul PNL Cristian Bodea spune despre Comisia speciala parlamentara Rosia Montana ca incearca sa dea “o aparenta de democratie unor decizii pe care ministrii le iau prin birouri” si “sa se prefaca a dezbate ceea ce deja, de fapt, s-a batut in cuie”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Senatorul PNL Cristian Bodea a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca “se poarta un teatru al comisiilor parlamentare, o mascarada a comisiilor de specialitate”.

“Rostul acestor comisii este sa se prefaca a dezbate ceea ce deja, de fapt, s-a batut in cuie”, a afirmat senatorul, potrivit caruia inclusiv comisia pentru regionalizare “s-a prefacut ca a cautat solutiile cele mai potrivite pentru reorganizarea administrativ-teritoriala, dar a gasit fix cele opt regiuni care existau”.
Cristian Bodea considera ca PSD, care are cuvantul decisiv in guvernare, “joaca un joc periculos in asemenea mascarade”, pentru ca oamenii nu pot fi “prostiti la nesfarsit”.
In opinia senatorului PNL, daca guvernantii vor sa ia decizii in ce priveste subiectele controversate precum exploatarea aurului si gazelor de sist sau regionalizarea trebuie sa organizeze dezbateri sincere.
“Vrem doar sa dam o aparenta de democratie unor decizii pe care ministrii le iau prin birouri. Asa s-a vrut si cu Rosia Montana, atata doar ca PNL a refuzat sa mai joace in aceasta mascarada”, referindu-se la faptul ca liberalii si-au exprimat public parerea legata de proiectul minier si au adoptat chiar o decizie potrivit careia vor vota, in Parlament, impotriva proiectului de lege.
La aceeasi conferinta de presa, senatorul PNL Bihor Valeriu Boeriu i-a felicitat “pe toti membrii comisiei speciale a Parlamentului care nu au facut deplasarea populista” la Rosia Montana.
Boeriu a afirmat ca nu vede rostul “repetarii acestui circ cu casti de miner”.
“Romania aplica de mai multi ani “Programul National Dupa noi potopul”. Romania vinde tot, dupa petrol, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *